sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Dames 3 ongeslagen aan de top

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dames 3 is winterkampioen en ongeslagen na 11 wedstrijden! We staan op dit moment in een luxe positie met een erg comfortabele voorsprong van 13 punten los van de nummer 2.

Nog even een kleine update van de laatste thuiswedstrijd van vorige week (want dat was ook gewoon een erg lekkere overwinning): 4-0 gewonnen van Wham Wham die nummer 2 staat. 

En dan onze laatste wedstrijd van 2019 moesten wij spelen tegen Spaarnestad (nummer 10) in de welbekende Beyneshal in Haarlem met hun thuispubliek die altijd aanmoedigen met trommels, veel gezang en andere toeters en bellen. We zouden om 19:00 uur moeten beginnen, wat de meesten van ons al een niet zo leuke tijd vonden, maar de mannen die voor ons moesten spelen besloten om er een spannende vijfsetter van te maken waardoor wij pas om 20:00 uur konden beginnen..

De eerste set begonnen wij overtuigend met een goede service druk, waar Spaarnestad geen antwoord op had en wij konden uitlopen. Later in de set maakten wij wat slordige foutjes en kwam Spaarnestad meer in hun spel, maar wij pakten de eerste set alsnog met 25-21. In de tweede set was onze service druk nog steeds on point en onze aanvallers ramden ze er lekker in. Middens werden vrijgespeeld en de buitenkanten wisselden af met snoeiharde ballen en tactisch spel. Passend en verdedigend stonden we sterk en kwamen de ballen mooi in de handen van de setter die er weer wat leuks van kon maken. Deze set wonnen we met 25-15. 

Maar dan, in de derde set keken we al snel aan op een behoorlijke achterstand van 6 punten door verminderde servicedruk en mindere focus aan onze kant. De meiden van Spaarnestad lepelden al onze aanvallen op en kregen vleugels. Daarbij werden ze aangemoedigd door de beruchte trommels en het gezang van het thuispubliek. Een iets minder leuk feitje voor ons: het nummer wat ze zingen als ze een killblock maakten, hebben we net iets te vaak gehoord. Deze set verloren we helaas met 25-20. Dan moest het maar gebeuren in de vierde set, maar het begin van deze set leek een déjà-vu van de derde set waar we al snel weer op achterstand stonden. Maar toen, na een time-out en een peptalk en de lust om te winnen, kregen we onze service weer terug en konden we weer scoren met zn allen! We hebben deze set moeten vechten voor onze punten (wat we soms niet meer gewend zijn), maar we wonnen hem gelukkig met 25-22! 

Wij zijn ongeslagen! Dat moest natuurlijk gevierd worden met een paar biertjes en wijntjes en hoe kan het ook anders als je goed onze yell kent (hee buca), een rondje van sambuca shotjes! 

Wij sluiten 2019 af als winterkampioen en gaan nu heerlijk genieten van een paar weken rust. Op woensdag 8 januari spelen wij onze eerste wedstrijd van 2020 tegen Dinto in Warmenhuizen. Voor diegene die dat net even te enthousiast vinden, kunnen jullie ons zaterdag 18 januari weer thuis zien spelen! Wij wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU