Coronaprotocol

We zijn natuurlijk blij dat er weer gevolleybald kan worden! Om ervoor te zorgen dat we kunnen (blijven) volleyballen, zijn er echter een aantal regels waar we ons voorlopig aan moeten houden. We hebben een coronaprotocol voor VV Zaanstad opgesteld. Bij het opstellen van het protocol is rekening gehouden met de regels van de overheid en de protocollen van Zaanstad en NOC NSF. Verder geldt natuurlijk het protocol indoor volleybal van de Nevobo.

Protocol verantwoord sporten in Zaanstad: https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/update-protocol-verantwoord-sporten-in-zaanstad/

Protocol verantwoord sporten van NOC NSF: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf-protocol-verantwoord-sporten-v14.pdf

Protocol indoor volleybal van de Nevobo: https://www.nevobo.nl/cms/download/6822/Protocol%20indoor%20volleybal.pdf

De regel is nog steeds dat iedereen 1,5 meter afstand houdt (uitgezonderd kinderen t/m 17 jaar). Voor tijdens het sporten is een uitzondering gemaakt: in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk mag de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden. Dat is fijn, want dat betekent dat we dus gewoon kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Het betekent echter ook dat er buiten het trainen en de wedstrijden nog steeds 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Lees het hele protocol door, maar dit zijn alvast een paar belangrijke maatregelen:

• Heb je klachten die horen bij het coronavirus, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis en laat je testen. Ontstaan deze klachten tijdens het volleyballen? Ga dan direct naar huis en maak een testafspraak.
  • Zowel in De Koog als in Zaanlands West volg je de aangegeven route. Zorg je dat 1,5 m afstand van elkaar houdt.
  • Kleed je zoveel mogelijk thuis om.
  • Bij wedstrijden in De Koog gebruiken we de zij-ingang.
  • Er mogen alleen spelers, coaches, officials en vrijwilligers in de zaal aanwezig zijn. Dit betekent dat er voorlopig geen publiek welkom is. Dit betekent ook dat je na de wedstrijd zo snel mogelijk de sporthal verlaat.
  • Voor de wedstrijden van heren 1 en dames 1 in de topsporthal kun je je van tevoren aanmelden via de website. Hier kunnen maximaal 100 personen aanwezig zijn, dus vol=vol.
  • Vanwege de beperkte ruimte en de minimale omzet die het zou opleveren, hebben we besloten dat de kantine voorlopig gesloten is. We zorgen tijdens wedstrijddagen wel voor een extern verkooppunt waar wel een flesje drinken of iets kleins te eten gehaald kan worden. We hopen dat er snel meer mogelijk is, zodat we weer gezellig in de kantine kunnen zitten.

We hebben dit protocol opgesteld volgens de nu geldende regels. We zullen continu blijven bekijken of het protocol op sommige punten aangepast kan of moet worden. Zodra het protocol aangepast wordt, zullen we dit op de website plaatsen. Voor vragen kun je binnenkort mailen naar corona@vvzaanstad.nl.

Coronaprotocol Zaanstad