Coronaprotocol

Naar aanleiding van de persconferentie van 28 september en het daarop volgende advies met betrekking tot het dragen van mondkapjes, hebben we het protocol op een aantal punten gewijzigd.

We zijn natuurlijk blij dat er weer en nog steeds gevolleybald kan worden! Om ervoor te zorgen dat we kunnen (blijven) volleyballen, zijn er echter een aantal regels waar we ons voorlopig aan moeten houden. We hebben een coronaprotocol voor VV Zaanstad opgesteld. Bij het opstellen van het protocol is rekening gehouden met de regels van de overheid en de protocollen van Zaanstad en NOC NSF.

Protocol verantwoord sporten in Zaanstad: https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/update-protocol-verantwoord-sporten-in-zaanstad/

Protocol verantwoord sporten van NOC NSF: https://nocnsf.nl/coronavirus-en-sport

Veel gestelde vragen corona en sport: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Volleybalprotocol Nevobo: https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/ondersteuning-in-coronatijd/organisatie-indoor-volleybal/

De regel is nog steeds dat iedereen 1,5 meter afstand houdt (uitgezonderd kinderen t/m 17 jaar). Voor tijdens het sporten is een uitzondering gemaakt: in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk mag de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten worden. Dat is fijn, want dat betekent dat we dus gewoon kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Het betekent echter ook dat er buiten het trainen en de wedstrijden nog steeds 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

We hebben dit protocol opgesteld volgens de nu geldende regels. We zullen continu blijven bekijken of het protocol op sommige punten aangepast kan of moet worden. Zodra het protocol aangepast wordt, zullen we dit op de website plaatsen. Voor vragen kun je mailen naar corona@vvzaanstad.nl

Lees het hele protocol door, maar dit zijn alvast de belangrijkste nieuwe punten:

• Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden. Dit geldt dus ook voor de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1.  Alleen chauffeurs voor uitspelende jeugdteams mogen bij de wedstrijden blijven kijken, zij zijn door de overheid aangewezen als begeleiders. We vragen uitspelende teams met zo min mogelijk, maar met maximaal drie chauffeurs per team te komen.
  • Er mogen maximaal 30 mensen in een ruimte aanwezig zijn. Hoewel sporters tijdens het sporten niet meegerekend worden, doen ze dat wel zodra ze klaar zijn met sporten. Verlaat daarom na je training of wedstrijd zo snel mogelijk de sporthal.
  • De kantine is tot nader order gesloten. Er is ook geen afhaalmogelijkheid.
  • Voorafgaand aan de trainingen en wedstrijden is er een verplichte gezondheidscheck. Bij de trainingen wordt dit gedaan door de trainers. Bij de wedstrijden staan er twee corona-coördinatoren bij de ingang van de sporthal. De gezondheidscheck bestaat uit het vragen naar klachten die passen bij corona.
  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes, dus ook in de sporthallen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld tellers, lijnrechters en aanwezige vrijwilligers. De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team.
  • Check voor je een uitwedstrijd hebt altijd het coronaprotocol van je tegenstander op hun website.

En natuurlijk gelden ook de regels uit het vorige protocol nog, zoals:

• Heb je klachten die horen bij het coronavirus, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis en laat je testen. Ontstaan deze klachten tijdens het volleyballen? Ga dan direct naar huis en maak een testafspraak.
  • Zowel in De Koog als in Zaanlands West volg je de aangegeven route. Zorg je dat 1,5 m afstand van elkaar houdt.
  • Kleed je zoveel mogelijk thuis om.
  • Bij wedstrijden in De Koog gebruiken we de zij-ingang.

Coronaprotocol Zaanstad