Comfortabel de lente in – Wedstrijdverslag Heren 3

De lente is begonnen. Door de stromende regen haast ik me naar de sporthal. Maart roert zijn staart. Het had net zo goed herfst kunnen zijn. Eenmaal in Zaanlands West maakt het weer buiten geen bal meer uit. De wedstrijd tegen VCC is het enige dat telt. De tegenstander uit Wormer bood in de uitwedstrijd kranig weerstand. We mochten nog van geluk spreken dat we er drie punten mee naar huis konden nemen. Ondanks die herinnering leken we ons nog niet zo’n zorgen te maken. Sterker nog, we hadden ons wel wat meer zorgen mogen maken. Gezien de stand op de ranglijst zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden. Niets bleek minder waar te zijn.

Net als een paar maanden geleden lijkt VCC overal zijn handen aan te krijgen. De bal blijft verbazingwekkend lang in de lucht. We lopen nooit echt groot risico om de wedstrijd te verliezen, maar comfortabel spel is het nou ook weer niet te noemen. In de eerste set mag de tegenstander zelfs tot aan de 23 komen voordat we er een eind aan kunnen breien. Ook de tweede set liegt er niet om. De wedstrijd wordt spannender dan hij moet zijn. Veel spannender. In de derde set schieten we dan eindelijk toch tekort. De tussenstand: 2-1 voor het Zaanse derde. Om volledig gezichtsverlies te voorkomen moeten we de vierde set winnen. Met 25-19 lukt dat gelukkig ook. Zo behouden wij onze nette voorsprong op naaste belager Madjoe. Met 5 punten minder en een wedstrijd meer zitten we er warmpjes bij.

Aankomende donderdag zouden we eigenlijk weer spelen. Ditmaal in onze hoofdstad. Amsterdam. Donderdagavond. Dat belooft wat. De tegenstander, KVA, vroeg echter om uitstel. Veertien dagen. Om te werken aan hun spel. Nu spelen we dus pas weer op 21 maart. Niet tegen KVA. Nee tegen Alvoco, die ploeg uit Alkmaar(t). In de kaasstad werd het gemakkelijk 0-4. Hopelijk dus in de topsporthal ook snel aan het bier. Het is dus nog even volhouden, voor u ons weer kunt zien spelen. Tot de 21e, dan zullen we weer lief en leed met u delen.