Cliché – wedstrijdverslag Heren 3

Clichés in de sport, wie kent ze niet. Team X uit, altijd lastig. De beruchte eerste, tweede, derde, vierde, vijfde set (*doorhalen wat niet van toepassing is). Heel even leek het erop dat wij hier de derde set zouden weggeven. Achteraf zou blijken dat SVU in de derde set evenveel punten scoorden als in de eerste en vierde set bij elkaar opgeteld. Het moge duidelijk zijn dat er een groot niveauverschil was.

Eigenlijk hadden we afgelopen zaterdag af moeten reizen naar Enkhuizen. Deze “lange rit” mochten we echter, door een onverwachte promotie van Madjoe, inruilen voor de comfortabele rit naar Amstelveen. In het kekke sportcentrum van de VU hadden we het genoegen om eerst nog een zeer spannende dameswedstrijd te bekijken alvorens met een half uur vertraging aan onze eigen warming up te beginnen. Een vertraging die later, tijdens de wedstrijd, vakkundig goedgemaakt werd door kordaat optreden van de scheidsrechters en de korte duur van de meeste sets.

Een mooie wedstrijd was het allerminst. Het volleybalt echter doorgaans gemakkelijker bij een ruime voorsprong dan in een “spannende” set zoals de derde. En in ons basisschoolteam biedt het een uitstekende gelegenheid om iedereen te laten spelen. We mogen er absoluut niet vanuit gaan dat alle wedstrijden zo simpel zullen verlopen als deze, maar het is wel fijn om vijf punten bij te kunnen schrijven op onze conto. En jullie weten het, ook gemakkelijke wedstrijden moeten worden gewonnen.

Volgende week zijn we weer te bewonderen in ons eigen breedtesportcentrum. Gemini zal de tegenstander zijn.

Tot dan!