Chaos, crisis in de zaal! – Wedstrijdverslag Heren 3

Ik kan me nog heel goed herinneren dat we wegreden uit Almere. Althans, van dat onheimelijke oord dat de sporthal van Allvo voorstelde. Ondanks een hard 4-0 verlies zag ik de rest van het seizoen nog optimistisch tegemoet. “In de thuiswedstrijd maken we ze met 4-0 in”, riep ik zonder enige spot of twijfel in de auto op de terugweg. Het was een druilerige oktoberavond. Wist ik veel dat het wel eens heel anders kon lopen..

Tot ongeveer een week erna was er niets aan de hand. De eerstvolgende thuiswedstrijd was namelijk een spannend duel dat nog maar nipt verloren werd tegen Jonas in good ol’ Zaanlands West. Het begint er echter steeds meer op te lijken dat we na die wedstrijd een soort van met pensioen gegaan zijn. Het was allemaal wel goed zo. Het was mooi geweest. We hebben een topwedstrijd neergezet tegen Frank van de Outenaar en companen, en daar kunnen we trots op zijn. De wedstrijden die volgden waren als een dronkenmansrit. Tegen ieders verwachting in, inclusief onze eigen verwachtingen, lieten we punten liggen of gaven we ze ronduit. Laat ik gelijk hierbij melden dat ik ervan uitga, of nee, ervan overtuigd ben, dat iedereen 100% zijn best deed tijdens de verloren wedstrijden. En iedereens best kan prachtig volleybal opleveren, ook zonder de nog jeugdigere inbreng van het tweede. Het blijkt alleen elke week pijnlijk dat een beetje stabiliteit veel zou kunnen helpen.

Enfin, toen was het dus de eerste zaterdag van februari. De stunt van heren 1 tegen de regerend landskampioen was nog verre van een droom, en voor ons had de return tegen het team uit Almere hoger prioriteit. Allvo. Niet het meest sympatieke team uit de competitie. Nu bleek echter dat als je als tegenstander maar slecht genoeg bent, dat zelfs een team als dit sympathie voor je kan opbrengen. Het kan ook zijn dat ik het verkeerd interpreteerde en dat het niets anders was dan medelijden. Qua setstanden zou het niet eens onze slechtste wedstrijd zijn. Daar blijkt overigens dat we erg consequent waren door 3 keer de 18 aan te tikken en 1 keer de 17. Dat kan natuurlijk ook verdienste van Allvo zijn. Nee, om te weten en te voelen hoe de wedstrijd van afgelopen zaterdag zich voltrok had je er echt moeten zijn. Naast dat de foutenlast erg hoog lag leken we ook ineens geen idee meer te hebben van hoe je je als team opstelt. Ik zal de eerste zijn toe te geven dat ik een hand had in de onduidelijkheid overigens. De chaos die in set 3 en 4 ontstond leek geen (negatief) effect te hebben op het spel van Allvo. Wij gingen er echter niet beter van spelen. In totaal hebben we volgens mij 4 keer opstellingsfout gestaan. Bij wijze van “straf” heeft ons dat 1 punt gekost. In onze concentratie heeft het meer punten gescheeld heb ik zo het vermoeden.

We hebben heus ook dingen goed gedaan. Maar zoals eerder gezegd heeft de foutenlast momenteel nog de overhand. Op het moment dat we daar goed mee om kunnen gaan denk ik dat we voldoende punten kunnen pakken om leuk mee te spelen in de derde divisie. Dus laten we vooral de focus leggen op wat we kunnen verbeteren en daaraan werken. Op 16 februari spelen wij pas weer onze volgende wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Unicornus lijkt het moment geweest te zijn waarop het mis ging voor ons. Tijd om dat recht te zetten en af te rekenen met de negatieve spiraal waarin we terecht gekomen zijn.

We zien u graag om 15:00 op 16 februari in sporthal de Koog. Tot dan!