Belangrijke wedstrijd voor Dames 4

Zaterdag 6 november stond er voor ons als Zaanstad D4 een belangrijke wedstrijd op de planning. Om 16.30 uur speelden wij in Tuitjenhorn. We wisten van tevoren al dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden maar wel een hele uitdagende.

De wedstrijd begon voor ons erg lekker! In de eerste set pakten we een ruime voorsprong door onder andere veel mooie services, een goede verdediging en mooie aanvallen.
We stonden als een enthousiast team in het veld en waren erg blij met elk punt. Voor elke bal werd gestreden en bijna geen bal viel op de grond. Deze eerste set ging ons redelijk met gemak af en hebben wij gewonnen met 25-16.

Na het winnen van de eerste set waren we extra gebrand om ook de tweede set te pakken. We gingen verder waar we gebleven waren en we bleven in dezelfde opstelling staan. We waren weer erg enthousiast en onze tegenstander kwam weer onder druk te staan.
Door de mooie set ups van Marit kon Donna de ballen via het midden scoren. Ook het blok stond aan onze kant sterk waardoor het al wat lastiger werd voor de Boemel om te scoren. Anoek had ook het gat gevonden en sloeg een aantal mooie ballen in het veld.
De Boemel kon niet meer in de buurt komen en ook deze set wonnen wij met een setstand van 25-19.

Was het dan toch echt zo ver dat wij zouden gaan winnen van de Boemel? Door de voorsprong van 2-0 begonnen we ook weer sterk aan deze set. Helaas kon de Boemel nu wel wat meer bijblijven en liep de stand gelijk op. Ondanks dat er in het achterveld veel werd gered door Zoë en ons publiek erg enthousiast was en leuk meezong trokken wij aan het kortste eind. De derde set verloren we net aan met een stand van 24-26 maar we hadden wel ons uiterste best gedaan.

Het stond 2-1 en het was aan ons de taak om enthousiast te blijven, niet in te zakken en verder te gaan met ons sterke spel. We kwamen in eerste instantie wat puntjes achter te staan maar dat hebben we als team opgepakt en door een goeie serviceserie van Anne W. en mooie aanvallen via het midden door Lotte en Crystel wisten wij de voorsprong terug te pakken. Door een doortikbal van Jasmijn op een belangrijk punt wisten wij de set af te maken en de wedstrijd te winnen met 3-1.

Door onze overwinning op de Boemel zijn wij hun voorbijgegaan in de poule en staan wij op plek 2. Aankomende week op zaterdag 13 november staat er voor ons nog een hele belangrijke wedstrijd op de planning en spelen wij tegen de nummer 1: Compaen D2. Komen jullie kijken? Om 15.15 uur in de Koog, tot dan!

#Beau