Nieuws

Zitvolleyballers pakken punt van de koploper

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
21 januari 2024

Het 1e zitvolleybalteam van vv Zaanstad heeft zaterdag 20 januari onverwacht een punt behaald tegen de nummer 1 van de eredivisie Vamos uit Mill.

Na een stroef begin in de 1e set, een snelle 0-6 achterstand, werd er vervolgens voor elk punt hard gestreden wat resulteerde in een 25-23 overwinning. Een mooi verjaardagscadeau voor Ton!

In de volgende sets werd er best goed gespeeld maar die werden toch verloren, wat geen schande is tegen deze ervaren ploeg met een 4 tal spelers die ook in het nationale team uitkomen.

De stijgende lijn zit er zeker in bij Zaanstad dat ook in de voorgaande wedstrijd in en tegen Tilburg bijna met een 1-3 winst naar huis ging maar toch met 3 sets nipt met 2 punten verschil aan het kortste einde trok.

In de komende wedstrijden, op 2 maart thuis tegen Avior Deventer, 9 maart uit tegen Spaarnestad en 16 maart thuis tegen Alvo Almere moeten wedstrijdpunten gepakt kunnen worden.

Op de foto hiernaast is te zien dat ook directeur/eigenaar Rob van der Weide van sponsor Merkala niet aan zijn verplichtingen als teller ontkomt….

Foto’s: Eric Visch

 

Terug naar het nieuwsoverzicht