Nieuws

Zaanstad Open Dag komt dichterbij!

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
21 augustus 2023

Op zaterdag 16 september is de hele volleybalgemeenschap van VV Zaanstad verenigd in het Topsportcentrum Koog aan de Zaan van ’s ochtends 9.00u tot ’s avonds 24.00u (of later).

Alle teams van VV Zaanstad gaan oefenen en we geven ook ruimte aan nieuwe belangstellingen voor onze mooie volleybalsport. En net als de vorige keren is het ook dit weer mogelijk om nieuwe volleybalschoenen aan te schaffen! Sport2000 zal weer aanwezig zijn met een collectie schoenen. En dit jaar nieuw: er zal een stand Volleybaldirect zal aanwezig zijn met een collectie Zaanstadkleding en tassen om te passen en bekijken en te bestellen.

Het is een oefendag, maar er zijn ook al 2 echte wedstrijden gepland: meisjes C1 (spelend in de hoofklasse) speelt om 9;30u de eerste wedstrijd, net als meisjes A2 (1e klasse).

In de breedtesporthal beginnen we met jeugdactiviteiten georganiseerd door de Jeugdcommissie (daarover later meer).

Daarna spelen de jeugdteams:
MC2 (1e klasse) tegen de Where;
JB1 (2e klasse) tegen de Where;
MA4 (2e klasse) tegen MOVE;
MA1 (hoofdklasse) tegen Spaarnestad MA1;
MA 3 (1e klasse) (waarschijnlijk) tegen Spaarnestad MA2 of MA3;
MA5 (2e klasse) (waarschijnlijk) tegen Spaarnestad MA4.
En onze trots (jongens A1) speelt tegen VV Utrecht of Taurus.

Daarna wordt het tijd voor de senioren. Als we bij de dames van onder naar boven werken (dat doen we zonder waardeoordeel!), is het nog onduidelijk tegen wie Dames 5, Dames 6, Dames 7 en Dames 8 gaan spelen. Dames 4 speelt tegen VVAmsterdam 2, Dames 3 speelt tegen US 3, Dames 2 speelt tegen Armixtos 2. Voor ons vaandelteam dames 1 (2e divisie) is het nog onduidelijk.

Een speciale plaats heeft bij ons natuurlijk het zitvolleybal. Zaanstad 1 speelt niet voor niets eredivisie en gaan oefenen tegen de debutant in de eredivisie (Avior uit Deventer). Het leuke is dat die getraind en gecoacht worden door niemand minder dan Marc Donker! Van Zaanstad 2 is nog geen tegenstander bekend.

En dan maken we nu de stap naar de heren. Heren 6 en 7 gaan er weer een heerlijk onderling potje van maken. Waarschijnlijk geldt dat ook voor Heren 4 en 5. Heren 3 (3e divisie) speelt tegen Jonas H1, Heren 2 (2e divisie) speelt tegen Compaen H2 (een klassieker van de Gouden Ouwe) en Heren 1 speelt een 3-kamp met VV Utrecht en VC Spaarnestad. Heren 1 heeft dan al oefenwedstrijden achter de rug tegen VCN, Pegasus, Orion H2, Sliedrecht H2, Keistad, allemaal teams uit de Topdivisie.

En daarna kan het feest losbarsten voor wie daar zin in heeft.

Voor die tijd melden we ons zeker nog een paar keer bij jullie, alle leden en aanhangers van de mooie club VV Zaanstad .

Namens de Zaanstad Open Dag-commissie,

Andre Triep

 

PS. Heeft jouw team nog geen tegenstander of hebben jullie wel een tegenstander maar dat nog niet doorgegeven? Stuur dan een mail naar zaanstadopendag@gmail.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht