Nieuws

Zaanstad H3 sluit seizoen 22/23 af

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
19 april 2023

Ook de laatste wedstrijd van het derde Zaanse herenteam is in winst afgesloten. In het laatste speelweekende werden de heren nog verwacht om 21:30u in Delft. Zoals als het semiprofessioneel team betreft waren we ruim om tijd aanwezig voor de teambespreking, kopje koffie en voldoende warming-up. Achteraf is altijd makkelijk praten, maar achteraf hadden we in de tussentijd van aanwezigheid in de sporthal en daadwerkelijke start van de wedstrijd, nog wel een keertje heen en weer kunnen rijden tussen Zaandam – Delft.
Enfin, we begonnen pas rond 22:15u. Het weekend van de vereniging Delta stond in het teken van het teamweekend. Dat was verder ook het enige wat ze er over vertelden. Met als gevolg dat het vrij matig was geregeld verder. Er was geen scheidsrechter, dwf leek voor het eerst gebruikt te worden en de gasrekening was ook niet betaald.
Uiteindelijk was het wel een typische laatste wedstrijd. Beide teams hadden er niet bijzonder veel zin in. Het was de nr.1 tegen de nr.12. Zaanstad al kampioen. Delta al gedegradeerd.
De eerste set ging vrij eenvoudig met 14-25 naar Zaanstad. Goede servicedruk en veel fouten van de tegenpartij. Set twee werd al rommeliger. In de service werden te veel foutjes gemaakt, de passing bleef wat hangen en aanvallend konden we geen stempel drukken. Met de hakken over de sloot, wisten we er toch nog 23-25 uit te slepen. De opluchting was groot.
Maar het verval bleef, in de 3e set bleven we onzorgvuldig spelen. Iedereen wist het en erkende het ook, maar probeer het maar eens te veranderen op vrijdagavond. Overigens wel alle credits naar Delta hoor, ze speelde het solide uit, verdedigden veel en wisten vaak ons blok te gebruiken om puntjes te scoren. Dus in misschien wel onze slechtste set van het seizoen werd het 25-19 voor Delta. En zo stond het 1-2 in sets.
De wedstrijden om ons heen waren inmiddels afgelopen en het wachten was dus op Delta H1 dat zich bij de rest van de vereniging kon gaan voegen voor het teamweekend. Gedurende de 4e set kwamen er steeds meer mensen rondom veld 4 staan. Dit alles kwam de sfeer ten goede en vooral wij gingen hierdoor wel weer wat beter spelen. Wij kwamen als eerste op matchpoint op 23-24, maar wisten deze niet te verzilveren. De setpoints voor Delta en de matchpoints voor Zaanstad gingen over en weer, maar geen van beide teams lukte het om 2 punten achter elkaar te maken. Uiteindelijk zorgde een blokpunt van Timo en een net-uit-geslagen bal van Delta voor de winst bij Zaanstad met 28-30. Wat dat betreft een spannend einde in de laatste set van de competitie.
Zaanstad eindigt het seizoen op plek 1, met 88 punten. 70 sets voor, 21 sets tegen. 2174 punten voor en 1849 punten tegen. Gemiddelde van exact 4 punten per wedstrijd.
We zien jullie in de tweede divisie!

René

foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht