Nieuws

Zaans Sportcongres

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
21 oktober 2023

Woensdag 18 oktober werd, in het Topsportcentrum de Koog, door sportbedrijf Zaanstad het Zaans sportcongres georganiseerd.
Het thema van dit jaar was: De vitale sportvereniging, een leven lang bewegen.
Alvorens de avond officieel van start ging werd in de Zaanstad kantine voor de organisatoren en gastsprekers van deze avond een heerlijke maaltijd geserveerd door Jan van Dijkhuizen. Alle lof voor Jan die dit fantastisch verzorgd had.
De congresavond zelf was gevuld met inspirerende sprekers en diverse workshops waar weer nieuwe ideeën meegenomen konden worden naar de verenigingen.
Namens vv Zaanstad waren Frank Post (penningmeester) André Triep (teammanager h1) en ondergetekende aanwezig.
Zowel Frank als André hebben ieder 2 workshops gevolgd w.o sportaanbod voor ouderen en de gelukkige vereniging . We zullen later nog met elkaar in gesprek gaan over wat we hieruit kunnen gebruiken voor onze eigen club.
Zelf heb ik een workshop aangepast sporten mogen geven. Daar zijn goede gesprekken gevoerd over de mogelijkheden en uitdagingen die er zijn om mensen met een fysieke bespreking of blessure aan de reguliere verenigingen te (blijven) binden. Ook hebben we een kijkje genomen bij de 2 Zaanstad zitvolleybalteams die op dat moment aan het trainen waren.
De presentatie van Bart Heuvingh, topsportbegeleider bij AZ, vond ik erg interessant.
De positieve manier van ontwikkelen van een ieders talent; speler, trainer of vrijwilliger is terug te lezen in zijn boek “het talent van morgen”. Voor iedere vereniging lag er een boek klaar om mee te nemen.
Zeker voor trainers is dit een aanrader om te lezen. Mocht iemand hier geïnteresseerd in zijn dan hoor ik dat graag.
Al met al een hele positieve, goed georganiseerde, avond.
Voor een volgende keer roep ik meer Zaanstadters (trainers, commissieleden en andere vrijwilligers) op om zich aan te melden voor het Zaans sportcongres.

Angelique Kreulen

Terug naar het nieuwsoverzicht