Nieuws

Winst op de koploper!

Geplaatst door
Kim Woudenberg
Geschreven op
15 februari 2024
Afgelopen zaterdag stond voor ons de wedstrijd tegen Kalinko dames 1 op het programma, de koploper. We mochten afreizen naar Den Haag want om 14.30 uur klonk het eerste fluitsignaal. We hadden voor deze wedstrijd geen wissels mee dus we moesten het geheel met ons eigen team gaan doen van maar liefst 8 meiden:))

We begonnen de wedstrijd met goede moed want we hadden er allemaal heel veel zin in. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Kalinko hadden we zeker niet ons beste niveau laten zien dus misschien konden we daar verandering in brengen.

Aangezien we maar 1 midden hadden speelde Tamara ook op het midden maar aangezien ze dat al een aantal keer eerder had gedaan was dat zeker geen probleem meer.

Wij begonnen scherp aan de wedstrijd en hadden al gauw een voorsprong te pakken. Bij elk punt waren we enthousiast en iedereen pakten zijn eigen taak op. Na een serviceserie van Kalinko was de stand gelijk op 17-17. 

Hierna hadden wij een goede servicedruk en we stonden de punten zelf te scoren aan het net. Op de stand van 21-23 stond Kalinko in een opstellingsfout waardoor de stand veranderde naar 20-24. We hadden één taak en dat was om het laatste punt te scoren en dat gebeurde! 1-0 in sets voor ons en zo konden we met goede moed en op de zelfde wijze doorgaan in set 2.

In set 2 bleef het enthousiasme erin. We hadden servicedruk waardoor Kalinko het moeilijker kreeg in de pass en daarnaast stond onze blokering (ook Tamara stond als een muur aan het net en begon de midden af te blokken) en verdediging top want bijna geen enkele bal viel direct op de grond. We stonden uit te dekken en iedereen droeg zijn steentje bij. We stonden al gauw op een voorsprong van 10-18. Kalinko kwam weer meer terug in het spel waardoor we op een stand kwamen van 23-24. Maar ook nu moesten we het laatste punt scoren en weer gebeurde het! 2-0 in sets! Dit voelde heel erg lekker, we hadden sowieso al 2 punten te pakken maar hoe lekker zou het zijn om er gewoon met de winst vandoor te gaan. 

In set 3 begonnen we weer met een goed gevoel, we wisten dat winst er mogelijk wel in zat. Wel merkten we dat we een beetje moe werden maar als we de wedstrijd wilden winnen moesten we nu doorzetten. We bleven vechten als team maar Kalinko wilde ook graag de set winnen dus de stand ging gelijk op. Halverwege de set kwam Merel binnen de lijnen voor Marit. Maar ook nu scoorden we op de momenten wanneer dit nodig was en bleven we servicedruk houden. We scoorden nog een punt waar de scheidsrechter het niet mee eens was, Veikko kreeg nog een gele kaart nadat hij duidelijk liet merken dat hij het niet eens was met de beslissing. Het werd nog even spannend aan het eind van de set want we maakten onze setpoint niet direct af maar dit deden we wel op 25-26 en zo pakten we ook set 3!

De winst was binnen, 4 punten zouden sowieso met ons mee terug gaan naar Koog aan de Zaan. De moeheid sloeg toe binnen het team, wissels waren eigenlijk ook niet mogelijk. Lang konden we redelijk bij blijven met de stand maar helaas trok Kalinko in deze set aan het langste eind en wonnen zij deze set met 25-20, maar niet getreurd want we hadden gewoon gewonnen van de koploper met 3-1!!! 

Een hele mooie prestatie waar we als (klein) team keihard voor hebben gevochten en zeker trots op mogen zijn.

We hebben nu 2 weken rust en op zaterdag 2 maart mogen wij de strijd opnemen tegen Luba Leython DC Dames 1, de nummer 3 uit de poule. Het wordt een spannende wedstrijd en wat aanmoediging kunnen we zeker gebruiken:)) Zien we jullie om 17.15 uur in topsportcentrum de Koog?

Tekst: Beau Kooij

📸: Ed de Jong – @Eddejong

 

Terug naar het nieuwsoverzicht