Nieuws

Wilskracht wedstrijdsponsor Zaanstad H1 – Vives H1 op zaterdag 10 december

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
6 december 2022

A.s. zaterdag is Wilskracht fysiotherapie/manuele therapie sponsor van de wedstrijd van ons 1e herenteam tegen topper Departyshop.nl Vives H1. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Voor Dwin Brouwer, speler van H1 en fysiotherapeut bij Wilskracht, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over een bij volleybal veel voorkomende blessure, de schouder:

Wilskracht verslaat schouder klachten
1 op de 5 Nederlanders ervaart op dit moment schouder klachten.
Dat is een behoorlijk hoog aantal. En met een mooie sport als Volleybal kan je dat er niet zo goed bij hebben. Je kent vast wel iemand die last heeft van zijn schouder met volleybal, je gebruikt de schouder tenslotte voor bijna alles met volleybal, smashen, bovenhands spelen maar ook duiken voor een bal. Wij bij Wilskracht zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouder klachten. Dwin is aangesloten bij het schoudernetwerk van de Zaanstreek en heeft meerdere scholingen gevolgd over het schoudergewricht. Ook natuurlijk vanuit zijn eigen ervaring in het volleybal heeft Dwin er veel kennis van.

De schouder is een van de meest gecompliceerde gewrichten van het menselijk lichaam. Dit komt omdat het gewricht maar met een heel klein deel aan elkaar zit (kop en kom) en om dit allemaal goed en soepel te laten bewegen heb je ongeveer 19 spieren nodig! Wil je een bal zo hard mogelijk binnen de lijnen slaan met Volleybal, dan zullen ze allemaal samen moeten werken.

Ervaar jij wel eens klachten aan de schouder of andere delen van het lichaam.

Neem dan contact op met Wilskracht en wij zullen je helpen:

075-6224274

www.wilskracht.nl

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht