Nieuws

We hebben iets goed te maken

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
16 januari 2023

Iedereen herinnert zich die gitzwarte vrijdagavond in Den Haag. De 4-0 nederlaag tegen Sovicos. En ondanks dat hij er niet bij was is er één persoon in het bijzonder die het zich het beste herinnert. Met Jesse Meijer erbij hebben we namelijk nog geen wedstrijd verloren. Zaterdag 14 januari is dus de uitgelezen kans om de theorie dat hij het verschil maakt te bevestigen. Of ontkrachten.

Spoiler alert: de theorie wordt (vooralsnog) bevestigd. Al zullen we dat officieel het liefst ten stelligste ontkennen.

Laten we beginnen met wat schaamteloze zelfverheerlijking. De eerste bal van de wedstrijd wordt op midden gegeven. En direct wordt bewezen waarom dit eigenlijk altijd zo moet zijn. De setup wordt mooi, hard in de hoek, binnengeslagen. En zo beginnen we voortvarend aan de wedstrijd. Helaas laten we het serverend iets teveel afweten deze set. Het wordt daarom onnodig spannend. Pas bij de 27 mogen we ons winnaar van de eerste set noemen. Het is duidelijk dat het geen walkover gaat worden vandaag.

Of toch… In de tweede set lijken dingen beduidend gemakkelijker te gaan. Serverend voeren we de boventoon. Er wordt sterk geblokkeerd en aan Rogiers oproep om meer op midden te spelen wordt gehoor gegeven. Met succes. In de helft van de tijd van de eerste set zijn we klaar: 25-14.

Natuurlijk zijn we er ons van bewust dat het in de derde set niet weer zo makkelijk zal gaan. Zo spannend als de eerste set wordt het gelukkig niet. Coach Ronald voelt zich echter wel genoodzaakt streng op te treden na een aantal missers halverwege de set. Zijn feedback sorteert effect. Met 25-21 wordt de winst van de wedstrijd zeker gesteld. Op naar de vierde set.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat de laatste set ons parten speelt. We stellen Sovicos in staat hun eigen spel te spelen. Hoog en hard krijgen we de ballen om onze oren. Aan het eind van de set weten we de schade nog enigszins te beperken. Verder dan de 19 komen we helaas niet. En zo moeten we ons tevreden stellen met een 3-1 winst.

Volgende week volgt er wederom een thuiswedstrijd. Ook dan zal er weer een Haags team tegenstander zijn. We zien jullie graag weer terug op de tribune!

Marc

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht