Nieuws

Verlies in Kerkelanden (wedstrijdverslag Merkala Zaanstad heren 2 – Gemini S)

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
27 maart 2024

Voor de tweede divisie, moet alles wijken. Er zijn mensen die gaan stappen of film kijken. Dus we doen maar wat moet en stappen in de auto. En we gaan naar de sporthal, naar Kerkelanden, naar Kerkelanden. En dan komen we aan daar in de oude sporthal. We zetten een stap en zijn direct warm. Op de tribune, daar wordt het steeds voller. We zijn blij dat we hier zijn, blij dat we hier zijn.

Het gaat wat ver om voor de hele songtekst van het Zeeuwse nummer hier iets te verzinnen. Het moge echter duidelijk zijn dat er een associatie bestaat tussen de naam van de sporthal waar we zaterdag speelden en het liedje van Bløf. Je moet het toch een beetje leuk maken voor jezelf. Het is heus niet zo dat de wedstrijd helemaal niet leuk was. Er zaten namelijk best wel leuke stukjes bij. Maar niet de eerste set. Die ging jammerlijk verloren. Wat die set betreft heb ik eigenlijk niets toe te voegen aan wat het verslag van Gemini erover zegt. Ongeveer alles ging uit. En wat niet uitgeslagen werd belandde wel in het blok of in het net. Het was niet fraai.

Het was dus duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Inmiddels stonden er weer twee (en een halve) tweelingen in het veld. Voor de sterke rekenaars onder ons: dat zijn dus vijf personen. Het mag gezegd worden: de Steunebrinkjes maken hun naam meer en meer waar. Althans, het eerste stuk ervan dan. Het gaat misschien wat ver om te zeggen dat ze ons bij de hand namen, maar ze deden zeker een flinke duit in het spreekwoordelijke zakje. Daarnaast zal de opschudding in de tweede set (red. er werd zowaar een rode kaart uitgedeeld) niet in ons nadeel gewerkt hebben. Met 16-25 stond het dus 1 tegen 1.

In de derde set bleek het moeilijk om te blijven profiteren van het gedrag van de tegenstander. Dat in onze ogen overigens vermakelijk was. De service druk viel weg. En ondanks een redelijke side-out wist Gemini toch uit te lopen naar een 25-19 setwinst. In de vierde set leek het er lang op dat er een vijfde set zou volgen. Maar een wederopstanding halverwege de set werd niet beloond. Het is de Hilversummers gegund, en ze hebben het verdiend. En wij, wij maken ons op voor de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag spelen we weer de matinee in Delft. Tot dan!

Terug naar het nieuwsoverzicht