Nieuws

Toch weer een puntje meer dan vorige week

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
31 oktober 2022

Wij kwamen aan in een lege stille hal, een hele andere thuiswedstrijd dan normaal. Al snel kwamen onze trouwe supporters en de zitvolleybal spelers in de hal, waardoor er gelijk weer een sfeertje aanwezig was. Havoc was net als ons het seizoen nog niet heel sterk begonnen, dus wij hoopte op een leuke pot met een goed resultaat.

Ondanks de vocale aanwezigheid van onze tegenstander begonnen wij de wedstrijd goed. De verdediging was erg sterk, onder leiding van Kimberley, waardoor er vanaf het begin al lange rally’s ontstonden. Na een snelle voorsprong was de stand bij 14 weer gelijk. Havoc kwam tot een 18-23 voorsprong. Punt voor punt kwamen wij dichterbij. Door een lekker blok van Jet en Joy kwamen wij weer gelijk bij 24-24. Met de serviceserie van Elin en een harde knal sloeg ze de set uit naar 27-25.

De eerste set was binnen! Met dezelfde opstelling begonnen wij aan de tweede set. Met een 4-0 voorsprong gingen wij van start door de service van Joy. Deze voorsprong wisten wij tot 11-6 vast te houden. Onze servicedruk werd minder en Havoc kreeg meer vertrouwen en werkten zich naar een gelijke stand van 14-14. Weer liep Havoc verder uit. Helaas konden we het gat niet, net zoals de eerste set, dichten. Havoc won de tweede set met 19-25

In de derde set liepen we steeds een paar puntjes achter, maar het gat bleef klein. Blokkerend maakte wij veel punten. Er kwam meer vertrouwen en wij begonnen netter te spelen. Tot 23-23 ging de stand gelijk op. Helaas trok Havoc aan het langste eind en haalde de set met 23-25 binnen.

Set 4 begonnen we scherp. Om en om werden er series gemaakt met de service waarmee wij Havoc onder druk hadden. Na een mooie rechtdoor bal van Ruby kwam het enthousiasme weer helemaal terug. Mede door een goede service van Crystel liepen wij uit tot 19-14. Zowel voor- als achterover werd er veel gescoord. Toch kwam Havoc wat dichterbij. Bij 21-18 nam Vincent een time-out. Na de peptalk maakte we in één serie de hele set uit en stond er 25-18 op het telbord.

Tijd voor de vijfde set! Vanaf het begin was deze set spannend. Om en om werden de punten gescoord. Niks viel zomaar op de grond. Anoek wist 3 punten achter elkaar te scoren en een matchpoint van Havoc weg te werken. De stand bleef spannend. Helaas wist Havoc de winst naar zich toe te trekken en de vijfde set met 16-18 te winnen.

Helaas voor ons geen winst, maar toch weer een punt meer gepakt dan vorige week tegen Utrecht. Komend weekend zijn wij vrij, maar op 12 november mogen wij naar Meijel om tegen Peelpush te spelen.

Merel

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht