Nieuws

Stevig in de middenmoot (Wedstrijdverslag Merkala Zaanstad heren 2)

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
21 december 2023

Afgelopen weekend werden sportieve doelen gesteld. De een neemt zich voor 1000 kilometer te gaan hardlopen, de ander om 2000 kilometer te fietsen. En ik? Ik paste even. Komende donderdag bij de training zijn is voor mij even voldoende doel.

Terwijl ik de sportieve ambities van mijn vriendengroep te horen krijg speelt de rest van het team in Amsterdam. Ik ben er dus niet bij. En dat zou niet erg moeten zijn. We hebben kwaliteit zat. Het zou inmiddels eerder de kwantiteit zijn waar we ons zorgen over moeten maken. Ondanks dat stond er afgelopen weekend toch alsnog een volwaardig team om het op te nemen tegen VVA. In Amsterdam dus.

Merkala Zaanstad heren 2 verstevigde afgelopen weekend haar positie in de middenmoot. Of de sub-subtop. In spannende of niet zo spannende wedstrijd – wie zal het zeggen – kwamen de Zaankanters helaas niet verder dan een 3-1 verlies. Precies voldoende om netjes de vierde plek te blijven bezetten zo vlak voor de jaarwisseling. Ze zeggen wel eens: “you win soms, you lose soms”, en dat is een prima beschrijving van het seizoen tot nu toe. Er zit voldoende spanning in de wedstrijden, maar het is ook leuk om niet constant te hoeven vrezen voor het monster dat degradatie heet.

Volgend jaar pas komen we weer in actie; de friendly tegen Zaanstad heren 3 niet meegerekend. Pas om 20 januari spelen we weer ter uwer vermaak. En dat van ons natuurlijk. Met VTC Woerden als tegenstander kunt u rekenen op een spektakelstuk om uw vingers bij af te likken. Althans dat hopen we.

Namens het Zaanse tweede: fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Terug naar het nieuwsoverzicht