Nieuws

Spannende ontknoping van het seizoen voor de JA1

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
27 maart 2024

Het seizoen einde van het seizoen is al in zicht, maar de JA1 heeft nog meerdere hoogtepunten voor de seizoensafsluiting.

Als eerste het NOJK. Aankomende zaterdag spelen de jongens de finale van het NOJK in Wijchen. In een poule van 4 gaan zij strijden om een halve finaleplek, hiervoor is een 2de plek nodig. Als eerste moeten zij tegen Olhaco uit Groningen. Dit team bestaat grotendeels uit topdivisie spelers, die het hebben afgelegd in de beker tegen ons eerste heren team. Echter, door het ontbreken van een goed jongens a team zijn de andere spelers van een stuk lager niveau. Op deze punten gaan we ze proberen te pakken. De tweede tegenstander is een taaie. Het team van Zevenhuizen bestaat uit veel spelers van het Nederlands Jeugdteam, zowel beach als zaal. Veel van hen komen uit het tweede heren team, dat dit seizoen tweemaal ruim van ons tweede heren team heeft gewonnen. De laatste tegenstander is SSS. Van het team uit Barneveld weten wij eigenlijk niets, behalve dat zij vrij gemakkelijk door de voorronde en de halve finales zijn gekomen. Het wordt een mooie dag, waarbij de jongens hard aan de bak zullen moeten als ze een resultaat willen behalen.

Het is dan nog niet klaar, want de zaterdag daarna (6 april) speelt de JA1 de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Utrecht. Net als de vorige laatste thuiswedstrijd staat er nog wat op het spel. De stand is als volgt, waarbij iedereen nog 1 wedstrijd moet spelen:

  1. VV Utrecht 34 punten
  2. VV Zaanstad 31 punten
  3. Inter Rijswijk 31 punten

De nummers 1 en 2 van de competitie gaan door naar het gesloten NK en onze JA1 is dus nog in de race. Rijswijk moet nog tegen een van de onderste ploegen en er wordt verwacht dat zij de volle 5 punten pakken. Wanneer Utrecht wint of 3-2 verliest zullen zij samen met Rijswijk doorgaan. Wanneer onze jongens 3-1 winnen zullen zij evenveel punten als Utrecht hebben, maar eindigen zij boven hen vanwege een beter setquotiënt. Met een 4-0 kunnen zij zelfs nog kampioen worden. Hiervoor moeten zij een beter puntenquotiënt halen dan Rijswijk, op het moment staan zij daar 25 punten boven. Het wordt een gekke laatste speeldag, kom hen dus vooral aanmoedigen!

Misschien denkt u nu wel dat het klaar is, maar nee. De zondag na de allesbeslissende wedstrijd tegen Utrecht kan de JA1 nogmaals in de prijzen vallen! De finaledag van Hollandtop staat op het programma en de jongens hebben zich geplaatst voor de kwartfinale! In Almere nemen de mannen het op tegen Keistad, waarna nog 2 wedstrijden zullen volgen. Lukt het om de tweede prijs van vorig jaar te evenaren of te verbeteren?

Terug naar het nieuwsoverzicht