Nieuws

Op de valreep van de eerste helft een groots verslag van Merkala Zaanstad Dames 2

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
18 december 2023

Als kampioen vanuit de derde divisie mochten wij dit seizoen starten als nieuw team in de tweede divisie. Daarmee gepaard gaande hebben we zelfs een sponsor gekregen, namelijk Merkala (volg en like ze op instagram). Ondanks onze promotie zijn we zo gewoon gebleven. Waar onze tegenstanders gelikt in dezelfde trainingspakken aan komen, komen wij zo “gewoon” mogelijk binnen met allemaal een vest en een broek waar we op dat moment zin in hebben. Wij doen niet aan gelikte warming ups, wij doen ons eigen warming upje, maar dat heeft ons wel gebracht tot waar we nu staan. Nummer 4 van de tweede divisie, toch best knap.

We hebben een paar mooie overwinningen binnengehaald met mooi spel, of zoals onze coach zou zeggen: “3 keer mooi!” Met ons goed op elkaar ingespeelde spel hebben we aan onze groeiende fan base mooie wedstrijden kunnen tonen. Tussen alle highlights zaten er natuurlijk ook een paar wedstrijden tussen waarop we al strijdend net niet wonnen. Ook zat er 1 verloren wedstrijd tussen die niet meer genoemd mag worden.. Wij zijn zeer tevreden en dit beloofd veel goeds voor de tweede helft.

En dan nu, een shout out naar al onze speelsters en fantastische trainers en coach: Jasmijn en Bente geven de meest fantastische setjes en rennen als een dolle door het veld. Jasmijn springt en set, daarna heeft ze nog de energie om er af en toe nog een sirene tussendoor te gillen. Bente set en rent en sinds kort kan ze kill blocken. Onze passer lopers; ze verdedigen, ze rennen, ze beuken: Nadine, Roos en Melany. Nadine is de slimme waarbij ze je via de handjes kan naaien, oftewel Naaidine. Roos slaat over het blok en daarnaast kan ze mooie dolfijn duiken laten zien. Melany is een katachtige die als een duveltje uit een doosje overal doorheen slaat. Onze middens: Lotte en Crystel, deze meiden zijn niet te stoppen. Lotte slaat met haar lange armen prachtige ballen naar beneden maar kan er ook zeer veel tegenhouden van de tegenstander. Crystel slaat de gekste en snelle ballen en als ze in haar zone zit, kan ze met haar service iedereen laten ketsen. Onze libero: Zoë, de stofzuiger van het team, die alle ballen van de grond duikt en daarnaast af en toe een direct punt scoort. En dan speciale shout outs naar onze Keffies: Kayleigh en Gwyneth. Kayleigh is onze dia en zij heeft met haar kracht en slimheid veel gespeeld en gescoord voor ons, maar zij moest op het einde stoppen vanwege het prachtige nieuws dat zij zwanger is! En dan onze Gwyneth, onze andere passer loper die had gehoopt dat dit jaar anders zou worden, maar helaas zit die vervelende knie blessure nog steeds niet mee. We sluiten af met de trainers/coaches: Joris en Daniël, het gouden duo en de master breinen achter ons spel. Last but not least, Guus! Onze trouwe coach die ons naar de overwinningen leidt, vol fanatisme wat zich af en toe even uit in een gele kaart, maar verder is hij vooral trots.

Nou, dit was even een goedmakertje voor alle verslagen die niet zijn geschreven. Daarnaast willen we natuurlijk ook onze sponsor in het zonnetje zetten: Merkala! (nogmaals, check de insta). En voor wie ons nog niet volgt: volg ons via insta op merkala_zaanstaddames2: memes gegarandeerd!

Wij wensen jullie een fijne winterstop, fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Tot volgend jaar, wie weet vol met verrassingen!

Liefs,

Dames 2

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht