Nieuws

NOJK en Holland Top Toernooi Meiden A

Geplaatst door
Kim Woudenberg
Geschreven op
20 februari 2024

De meiden A van Zaanstad doen ook dit seizoen weer mee met 2 toernooien. Bij het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) en het Holland Top Toernooi (HTT) mogen alle meiden onder de 18 jaar (per 1 oktober 2023) meedoen. Voor Zaanstad spelen Bloesem, Danique, Anouk, Loïs de Jong, Noëlle, Laura, Nikki, Loïs Keasberry en Lieke.

NOJK

Dit toernooi wordt op 3 verschillende dagen gespeeld met aan het einde 1 landelijke winnaar. Iedere dag wordt in een poule gespeeld waarbij alleen de bovenste teams doorgaan. De inschrijving is vol, op de eerste dag (6 januari) waren er totaal 15 poules met gemiddeld 5 teams, op de tweede dag (17 februari) nog 8 poules en de finaledag wordt eind maart gehouden.

Onze meiden speelde op de eerste dag al om 9.45 uur in Vleuten (thuishal van Limes) tegen Taurus, Limes, Simokos en VV Hardewijk. Na 2 keer winst en 2 keer gelijkspel eindigde ze als tweede en mochten ze rechtstreeks door naar de tweede wedstrijddag, de nummer 3 moest nog een beslissingswedstrijd spelen.

Op 17 februari waren ze weer om 9.45 uur ingedeeld, nu naar Zevenhuizen vlakbij Rotterdam. In de poule met Leython, Spaarnestad, Volley2B en Sliedrecht Sport moesten ze 1e of 2e worden, waarna nog een beslissingswedstrijd tegen de nummer 1 of 2 van een andere poule de doorslag geeft of ze naar de finaledag mogen. Na een goed begin tegen Leython (winst 2-0) werd er tegen Spaarnestad en Volley2B gelijk gespeeld. Bij de laatste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport was de tegenstand een maatje te groot. Met meiden in het team uit de eredivisie (en jeugd Oranje), topdivisie, tweede divisie en 1 speelster uit de promotieklasse stonden onze meiden nog 3-0 voor, maar helaas 2-0 in sets verloren. Hierdoor werden ze 3e in de poule, een heel mooi resultaat, maar het NOJK houdt hierdoor op. Een hele leerzame ervaring waarbij de meiden zichzelf overtroffen hebben!!

HTT

Dit toernooi wordt georganiseerd in de NeVoBo Regio West, verdeeld over 3 dagen.

Op de eerste 2 zondagen (in Haarlem en Warmenhuizen) werd er in een poule gespeeld tegen Dinto, Taurus, Simokos, VHZ, Spaarnestad en Smashing ’72. Na 6 wedstrijden van 2 sets (3 keer winst, 2 keer gelijk en 1 keer verlies) zijn de meiden als 3e geëindigd in de poule.

Op de laatste wedstrijddag op 7 april gaan de eerste 4 teams van poule A tegen die van poule B spelen om plaats 1 t/m 8, het kampioenschap is dus nog mogelijk.

 

Tekst en foto: Frank de Goey

Terug naar het nieuwsoverzicht