Nieuws

Met z’n Allen

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
29 september 2022

Met z’n allen

Daar stond je dan zaterdagmiddag,
het was niet zo spannend, maar toch best fijn.
En zoals bij elke wedstrijd, kan er maar één de winnaar zijn.
We lieten ons niet kennen, we serveerden gewoon maar door.
En als de bal dan terug kwam, dan pakten wij de rally hoor.
– Geïnspireerd op de tijdloze klassieker: Met z’n allen.
Alle gekheid op een stokje. We stonden er weer. Afgelopen zaterdag. Alsof het nooit anders geweest is. Ditmaal met nog een Hoonhout in de gelederen. Van de eerste druk. Bijna iedereen kwam mooi op tijd binnen. Een enkeling had een lekke band, of was gewoon te laat vertrokken thuis.
In dit dam-tot-dam weekend trapten wij de competitie af tegen Delta uit Delft. Vorig jaar in Delft hadden we de grootste moeite met de boomlange diagonaal. Ook nu bleek hij weer de aanvaller waar we het meeste rekening mee dienden te houden. Desalniettemin werd Delta in vier sets slechts sporadisch gevaarlijk. We mogen wel stellen dat we goed genoeg serveerden, en een prima side out speelden.
Ook het wisselbeleid van coach/aanvoerder/speler Ronald de Boer was tiptop in orde. Elke speler wist met zijn specifieke kwaliteiten bij te dragen aan het binnenslepen van de winst. Neem zijn broer Martijn van Braam. Met magistrale bovenhandse ballen diep in de linkerachterhoek stuurde hij regelmatig de tegenstander het bos in. Of eigenlijk de linkerachterhoek. Maar dan net te laat. Of onze eigen niet-zo-boomlange diagonaal Max Steenbergen die met het grootste gemak de bal over het blok sloeg. En zo kunnen we nog wel elf spelers langsgaan. Want zo breed is de selectie momenteel. Het valt nog te bezien of we elke wedstrijd de luxe hebben van een team van dit formaat. Maar vooralsnog is dit een prima begin.
Voor de duidelijkheid: het was 4-0.
Tot de volgende; op vrijdagavond 30 september om 21:30 in ‘s-Gravenhage (dat is de moeilijke naam voor Den Haag).
Tekst: Marc van den Hurk
Foto: Gilbert Bronkhorst
Terug naar het nieuwsoverzicht