Nieuws

Merkala Zaanstad Heren 2 en de muggenplaag

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
27 september 2023

Een inwoner van Haarlem draagt de bijnaam ‘mug’. En op zaterdag 23 september heerste er dus een plaatselijke muggenplaag in de Koog. Gelukkig kunnen we stellen dat het beestje vele malen irritanter is dan onze tegenstanders in de eerste competitiewedstrijd. Toch konden wij ons wel vinden in de rol van vliegenmepper, in de hoop zoveel mogelijk punten binnen te meppen.

 

Zutphen en Timo ontbraken. Zij moesten voor hun werk naar Belfast. Versterking kregen we in de vorm van Tim en Luuk.

 

De eerste drie sets verliepen ongeveer hetzelfde. Het is natuurlijk een beetje makkelijk om het daarbij te laten. Dus dat gaan we niet doen. Zo was er een moment in de eerste set dat René de moeite van het vermelden waard vond. Helaas voor hem keek ik toen net de andere kant op. Daarnaast is het jammer voor René dat de tegenstander met name Martijn opzocht. Die overigens zeer verdienstelijk stond te passen. Tot de twintig waren de eerste drie sets spannend te noemen voor de neutrale kijker. Meer dan eens keken wij tegen een achterstand aan. Wij hadden echter een troef uit de A-jeugd achter de hand. In zowel de eerste als de tweede set hield Tim zijn hoofd koel en serveerde de sets binnen.

 

De vierde set ging traditiegetrouw naar de bezoekers. We hebben natuurlijk een flexibele omgang met tradities. Zo hebben we ook wel eens de derde set weggegeven. Enfin, het was een mooi moment om de spelers met wat minder ervaring te laten spelen. Dat kon zijn in de vorm van levensjaren – de tweeling is samen jonger dan sommige leden van het team – of in de vorm van ontbrekend wedstrijdritme, zoals ondergetekende. Ondanks dat gaven we slechts vier puntjes toe aan de bezoekers.

 

En zo komt het dat Merkala Zaanstad Heren 2 kortstondig de koppositie in de Tweede Divisie C van de vaderlandse competitie bezette. Inmiddels moeten we genoegen nemen met een vierde plek, maar ontevreden over de start van de competitie zijn we allerminst. Aankomende zaterdag spelen we wederom thuis. Dus komt dat zien, komt dat zien! De bijnaam van de bezoekers weet ik nog niet, maar ze misstaan niet op een kerstfeest in een Amerikaanse film. Tot dan!

Terug naar het nieuwsoverzicht