Nieuws

Merkala Zaanstad heren 2 – de jeugd van Zevenhuizen

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
2 februari 2024

Zevenhuizen. Als je pech hebt duurt het bijna anderhalf uur voor je er bent vanuit Zaandam. Wij hadden geen pech. Behalve Renè, die kreeg bier over zijn achterbank. Maar dat was pas op de terugweg.

Zevenbergen. Waar je in een dorpshuis snoeiharde sprongservices om je oren krijgt. Als je geluk hebt gaan ze soms uit. Toegegeven, er werd van tijd tot tijd ook goede passes gebracht. Erg sfeervol was het er echter niet. En dan stond de scheids er ook nog eens in zijn eentje voor.

Kan ik Zevenhuizen aanraden om te bezoeken? Nee, niet in het bijzonder. Hadden we de tweede set gewonnen dan had ik er misschien anders over gedacht. In die tweede set scoorden we meer dan twee keer zoveel punten als in de eerste set. Het moge duidelijk zijn dat we het hier niet hebben over setstanden van boven de 30. Dat schetst misschien een beeld van hoe erbarmelijk de eerste set verliep. Die eerste set, in een koud Swanla, waar de Zaanse delegatie tot 12-12 prima meekwam. Om vervolgens in de rest van de set nog maar twee punten te pakken. De spanning was ver te zoeken.

De tweede set maakte dat ruim goed. Na een over en weer van setpoints trok de Zevenhuizense jeugd aan het langste eind: 29-27. Dus werd de derde set nagenoeg een kopie van de eerste set. De vreugde voorbij. De opleving neergeslagen. Zo gaan die dingen in de tweede divisie.

In de vierde set werd er vervolgens grondig verjongd. Zo kwam het dat ik me aan het net bevond met twee knaapjes wier gecombineerde leeftijd nog altijd lager was dan de mijne. Maar, het hielp wel. Merkala Zaanstad heren 2 wist er ondanks de deceptie van de eerste drie sets toch nog een puntje uit te slepen.

En zo kijken we weer vooruit. Naar de warmte en de gezelligheid van de Koog. Aankomende zaterdag wacht ons daar Sovoco. Wederom een zware tegenstander. Maar wel eentje waar we met plezier op terugkijken. Tot dan!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht