Nieuws

Merkala Zaanstad Heren 1 speelt op 10 januari de bekerwedstrijd tegen eredivisionist VoCaSa

Geplaatst door
Kim Woudenberg
Geschreven op
8 januari 2024

Op woensdag 10 januari speelt Merkala Zaanstad heren 1 als laatste in deze bekerronde thuis de bekerwedstrijd tegen het eredivisieteam van VoCaSa uit Nijmegen. In het Topsportcentrum Koog aan de Zaan, Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan start deze bekerwedstrijd om 20.30u

Zaanstad bereikte deze ronde door in oktober VV Irene uit Bilthoven (de club van Nevobo-directeur Michel Everaert) te verslaan en op 22 november Olhaco in Hoogeveen te verslaan. Op deze donkere avond (letterlijk en figuurlijk) versloegen we Olhaco met 3-0, maar hadden een hoge foutenlast door alle stress over deze wedstrijd. We moesten daardoor veel aanvalspunten maken om die foutenlast goed te maken. Ik vind het nog steeds een eer dat we tegen Sander Kemperman (met 43 jaar de oudste speler in de Topdivisie) mochten spelen. Gelukkig wonnen we wel met 3-0 en was ik even na 1 uur ’s nachts thuis.

Tegen VoCaSa kunnen we ons die foutenlast niet meer permitteren. VoCaSa verraste afgelopen zaterdag Nova Tech Lycurgus door een 3-2 overwinning in Nijmegen, nadat Nova Tech Lycurgus de eerste twee sets had gewonnen. In de altijd gezellige VoCaSa-hal kan het natuurlijk flink spoken door de enthousiaste steun van het publiek, maar Lycurgus was niet in topvorm, zoals Theo Sikkema in zijn verslag voor de Groningers schreef. Was Lycurgus niet helemaal bij de les of steeg VoCaSa boven zichzelf uit? Dat zijn altijd vragen waar je niet uitkomt.

En woensdag 10 januari is weer een wedstrijd op zich. Los van het wedstrijdresultaat is het natuurlijk leuk om oude bekenden uit de Zaanstreek, uit Tuitjenhorn of waar ook vandaan tegen de komen. Mees Blom heeft bij ons in het laatste eredivisiejaar aardige prestaties laten zien en hun manager uit bekende volleybalfamilie Benne (deze heet Frank en heb ik op het eredivisie-overleg in het verleden ontmoet en zoals alle Benne’s een gedreven volleybalman).

En soms komt een boze droom boven. In december 2010 speelden wij in Nijmegen als nieuwe eredivisionist voor de beker tegen VoCaSa dat toen Topdivisie speelde. Het was een frustrerende ervaring: we waren kansloos en dropen met een 3-0 nederlaag af. Toenmalig coach Martin Fennema had daarna een slechte nacht. Van de huidige Zaanstad-selectie ben ik misschien de enige die erbij was (of was Rueben Schoones er ook bij?). Alleen daarom zou het zo mooi zijn als we nu alsnog revanche kunnen nemen.

Daar hebben dan wel een grote opkomst nodig van onze supporters, die ons fanatiek zullen aanmoedigen! Persoonlijk hoop ik dat de supporters niet te lang boven bij de kantine blijven hangen, maar fysiek dichtbij op de tribunes in de zaal komen aanmoedigen. Hoe dichter bij het team, hoe groter de impact!

Dus graag tot woensdagavond

Andre Triep

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht