Nieuws

Merkala Zaanstad heren 1 is thuis nog ongeslagen

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
1 november 2023

Ook bij de wedstrijd van14 oktober tegen Taurus uit Houten won heren 1 met 3-0. Het was een spannende wedstrijd, waarbij Taurus in de loop van de wedstrijd steeds dichterbij een setwinst kwam. Dat een degradatie op niet-sportieve gronden wat met een team doet hadden we de week ervoor in Capelle tegen VCN gezien. En dat bleek ook nu weer, want Taurus heeft natuurlijk nog een aantal goede spelers (uit een goede eigen opleiding). Dat maakte de wedstrijd ook spannend, maar mentaal misschien moeilijk voor Taurus.

Laten we het over Zaanstad hebben: coach Dwin Brouwer startte met Hidde Uittenbosch, Kjeld Broekema, Arend Jan Hobbelink, Allard Rieuwers, Lars de Boer, Martijn Wijnen en natuurlijk met libero Rueben Schoones. Taurus had in het begin van de eerste set het initiatief: van 1-3 tot 4-6. Door een killblock van Arend Jan Hobbelink werd het 7-7. En het initiatief ging weer naar Zaanstad. Allard Rieuwers sloeg een gaatje: 10-9 en op zijn serve kon Zaanstad via een blokpunt van Martijn Wijnen naar 12-10 lopen en Lars de Boer hoogde de voorsprong op naar 14-10. Kjeld Broekema en Allard Rieuwers consolideerden deze voorsprong met hun scores naar 22-15. Taurus kwam nog even terug naar 22-17, maar op de serve van de ingebrachte Wouter Slim kwam Taurus verder onder druk en eindigde de set met 25-17 voor Zaanstad.

In de tweede set sloeg Allard Rieuwers met 2 aces de Zaanstad heren op voorsprong: 4-2. Taurus kwam toch weer langszij en in een gelijk opgaande strijd kwamen de Zaanse heren op 16-15. Taurus herpakte zich even en op 18-19 kwamen we bij de big points. In het daaropvolgende side-out spel overheerste de aanval van Kjeld Broekema. Hij ging op 23-22 serveren en tweemaal had Taurus moeite met de servicepass. Toch probeerde Taurus aan te vallen, maar 2 killblocks van Allard Rieuwers brachten de set met 25-21 voor heren 1 binnen.

In de derde set wisselde de stand steeds. Om en om namen Zaanstad en Taurus een punt voorsprong. Beide teams gebruikten alle aanvalsposities en speelden op scherp, maar de foutenlast bleef laag. Op 16-14 leek Zaanstad los te komen, maar op de lastige service van Thomas Bakker van Taurus kwam Taurus terug en nam een voorsprong: 16-19. Bij Zaanstad nam toen Lars de Boer het heft in handen. Via 2 aanvalspunten van hem en een blokpunt van Martijn Wijnen werd het 19-19. Door 2 Zaanse fouten kwam Taurus weer op voorsprong: 19-21. Via een aanvalspunt van Lars de Boer en een heerlijk killblock van Hidde Uittenbosch werd het 21-21. Spanning ten top. Maar voor Zaanstad was de redding nabij toen Kjeld Broekema via 3 aanvalspunten Zaanstad op matchpoint zette: 24-23. Thomas Bakker van Taurus gooide weer roet in het Zaanse eten: 24-24. Maar de redding bleek nabij, want na een Houtense foutserve kon Lars de Boer op de lastige serve van Kjeld Broekema de setwinst binnen slaan: 26-24.

De Zaanse winst was verdiend, want heren 1 scoorde 11 blokpunten tegen 4 voor Taurus. En heren 1 scoorde 47 aanvalspunten tegen 39 voor Taurus. Maar in de 3e set scoorden beide teams een aanvalsrendement van 47%.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 november om 20.00u tegen Inter Rijswijk. Kom ons aanmoedigen!

Andre Triep

Terug naar het nieuwsoverzicht