Nieuws

Merkala Zaanstad Dames 1 toch naar de 1e divisie!

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
23 april 2024

De inkt van het webartikel uit De Orkaan van 20 april is nog nauwelijks opgedroogd….

Zag het er zaterdagavond nog naar uit dat Dames 1 op basis van de 2e plek in de promotiestrijd met Sliedrecht DS3 en Halley DS1 helaas toch in de 2e divisie zou blijven, dan is dat sinds vandaag al weer geschiedenis.

Doordat er inderdaad een paar terugtrekkingen zijn van teams uit de 1e divisie kreeg Dames 1 vandaag (maandag 22 april) het eerste recht van de Nevobo om alsnog te promoveren naar de 1e divisie.

Deze promotie hebben we uiteraard met beide handen aangegrepen en zo is er alsnog een heel mooi einde gekomen aan een intensieve race naar, eerst, de 4e plek in de competitie en daarna de promotie wedstrijden in een gedateerde maar kolkende sporthal in het dorpje Wehl.

Veel familieleden, vrienden en fans waren speciaal afgereisd naar Wehl bij Doetinchem om Dames 1 aan te moedigen, toe te schreeuwen ofwel met een bonzend Zaanstad hart op de trommel te slaan.

Op punten en sfeer had Zaanstad zaterdagavond de promotiewedstrijden al gewonnen, alleen gaf dat nog niet de beloning voor het vele werk van trainer/coach Veikko Hansen, die halverwege het seizoen was ingestapt. Die beloning is vandaag dus alsnog gekomen.

Gedurende het seizoen en ook tijdens de promotiewedstrijden heeft Veikko het maximale uit zijn speelsters en invalsters gehaald.

Er is een prachtige teamprestatie geleverd waar een ieder trots op mag zijn.

Volgend seizoen knallen in de 1e divisie – tot dan!

Han Kreulen

Terug naar het nieuwsoverzicht