Nieuws

Meisjes C1 draait goed mee in de Hoofdklasse

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
3 februari 2024

Het achttal meisjes dat de basis vormt van Zaanstad MC1 (Zoe, Lynn, Tippe, Vera, Faye, Ellis, Mari, Elida) draait een mooi seizoen in de Hoofdklasse.
In de eerste helft voor de Kerst moesten ze ingespeeld raken en hadden ze het zwaar tegen de 2 teams van Dinto, maar ze haalden voldoende punten om zich in de Hoofdklasse te handhaven. Op 9 december 2023 (dus voor het eind van hun 1e competitiehelft) hadden ze zich al veilig gespeeld door op 9 december met 3-1 te winnen van VCSpaarnestad MC1. Ik zag ze daarna op 16 december in hun laatste wedstrijd voor de Kerst thuis tegen VCSpaarnestad de eerste set met duidelijke cijfers winnen (25-13). De tweede set kwamen ze ver achter, maar met een inhaalrace wonnen ze bijna ook die set. Helaas werd het 26-28 en verloren ze de wedstrijd met 1-3.
Op zaterdag 6 januari mochten ze de voorronde voor het NOJK spelen tegen sterke tegenstanders, maar wonnen niet veel. Ze hebben daar veel van geleerd, want op 13 januari 2024 wonnen ze ruim van VVAmsterdam met 4-0. Helaas verloren ze daarna op 20 januari met 1-3 van VCSpaarnestad.
Op 27 jan waren ze vrij, maar op 3 februari spelen ze uit in Haarlem tegen VCSpaarnestad. Het wordt vast een mooie wedstrijd.

Andre Triep

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht