Nieuws

Meiden A1 ongeslagen kampioen!!

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
17 december 2023

Dit seizoen begonnen de meiden A1 met een nieuw team. 3 meiden uit de A van vorig seizoen, Lieke, Laura en Fleurine, 3 meiden uit de B, Lois, Nikkie en Bloesem en 2 meiden nieuw, Lois van Clam Dycke en Anouk van VCC’92. 2 enthousiaste trainsters, Ruby en Kimberly, moesten de meiden een team maken. Ik werd gevraagd als coach en we begonnen het seizoen met 4 oefenwedstrijden, resultaat 4 keer winst, goed begin!

Het was zoeken naar de beste opstelling, want Anouk was de enige middenaanvaller en Bloesem was nieuw in het spelverdelen. Na wat zoeken hebben Lois, Lois en Laura dit per toerbeurt opgepakt, knap meiden, alleen niet hun favoriete positie.
De competitie begon thuis tegen Spaarnestad, ook al tegen geoefend. De eerste 3 sets gingen formidabel, 3-0 voor. De vierde set waren de meiden het kwijt en werd verloren, toch de eerste pot meteen winnen, mooi resultaat!

De rest van de competitie tot aan de kampioenswedstrijd is redelijk eenvoudig samen te vatten, alle potjes werden gewonnen met 4-0, met regelmatig een set onder de 10 voor de tegenpartij en af en toe een spannende set. Met 8 meiden (en dus maar 1 wissel) een mooi resultaat, gelukkig konden we af en toe ook een beroep doen op Vera van de MC1, die een mooie aanvulling was voor de drie wedstrijden als er iemand niet was.

Dan op naar de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2 Spaarnestad in Haarlem met nog 3 wedstrijden te gaan kon het al gebeuren. 2 sets waren benodigd en de wedstrijd vol spanning en zenuwen met een ziekige Fleurine op de bank begon matig, verlies met 25-22. De tweede set werd orde op zaken gesteld en met 25-12 gewonnen, nog 1 nodig. De derde set werd een echte thriller, afgewisseld met setpunten voor beide teams werd met 28-26 gewonnen, kampioen!! De laatste set was ook nog spannend en werd met 27-25 gewonnen.
De laatste 2 wedstrijden stonden in het teken van ongeslagen kampioen worden, dit lukte, 2 keer 4-0 en maar 2 sets verloren in het seizoen, een uitstekende prestatie. Volgende halfjaar op naar de topklasse!

Frank de Goey
Coach MA1

Terug naar het nieuwsoverzicht