Nieuws

Luctor et Emergo

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
30 januari 2023

De worsteling begon al bij aankomst. De (niet zo) bescheiden parkeerplaats stond ramvol. De plaatselijke voetbalclub trok nogal wat auto’s. Al leek het sportcomplex niet heel druk aan te voelen. Wij hadden kleedkamer 25. Alles is groter in Noordwijk. Waar wij het in Koog aan de Zaan moeten doen met een maximum van 12 kleedkamers draaien ze in Noordwijk hun hand niet om voor het dubbele van dat aantal.

Precies om 15:03 stapten we de zaal in. Op de verkeerde plek. Want op het veld waar we uitkwamen werd er een wedstrijdje kinderbasketbal gespeeld. Het veld dat voor ons bedoeld was was nog bedroevend leeg. Een half uurtje later kon er dan toch begonnen worden aan de wedstrijd. Onder aanvoering van coach/aanvoerder/libero Tigges betraden we het veld voor de eerste set. Dat was nog een probleem. Want wat als René niet in het veld stond? Wie was er dan aanvoerder? Timo natuurlijk! En wat als hij dan ook niet in het veld stond? Het hield de arbitrage bezig. Net zoals het doorvoeren van de wissels op de spiksplinternieuwe tablets. Een commercial break had niet misstaan.

Ondertussen hadden wij al meer netfouten begaan dan voor het menselijk oog te registreren valt. Maar ondanks deze tegenslag bleven we strijdvaardig. Iets te spannend stonden we Novo toe tot respectievelijk 21 en 20 te komen. Niet sprankelend. Wel effectief. Een beetje zoals het Nederlands elftal.

In set drie leken de problemen in de eerste instantie groter te worden. We keken tegen een beste achterstand aan. En dat vond niemand leuk. Al snel wisten we het tij echter te keren en binnen de kortste keren konden tweemaal een 18-25 setwinst noteren. De volle buit was binnen!

Dan rest ons nog één vraag die de gemoederen bezighield op de parkeerplaats van een niet nader te specificeren sportschool, voorafgaand aan de wedstrijd: als het maar 1 boven nul is, is het dan 1 graad of 1 graden. Ik vind dat ik het antwoord weet. Maar toch diende de vraag gesteld te worden.

Volgende week wacht ons de kraker in de Derde divisie B. US komt op bezoek. De uitslag zal bepalend zijn voor het verdere verloop van de competitie. Komt in grote getale en breng vooral toeters, bellen, en trommels mee! Tot dan!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht