Nieuws

Jongens A1 op sterk internationaal toernooi in Apeldoorn (3)

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
4 januari 2023

Dag 3

We konden niet uitslapen, want om 9 uur moesten we om de plaatsen 9 t/m 12 weer tegen Vollido spelen in de WSV-hal. Sven was meteen wakker, want hij scoorde met zijn aanval het eerste punt. Daarna ging het over en weer en we kwamen met 5-7 achter, maar Matthijs scoorde met een prikbal en serveerde daarna een ace: 7-7. Op 8-9 kwam Alan aan de opslag en met een sterke serie bracht hij de stand op 14-9. Vollido kroop daarna dichterbij en kwam zelfs voor op 18-19. Er volgde een spannende slotfase, waarin Luuk driemaal met zijn aanval scoorde en we met 24-23 voor kwamen. Toen lag ons lot in de handen van Joel. Hij was mentaal sterk, want met zijn ace wonnen we de set met 25-23.

Zou het lukken ook de volgende set te winnen? Het werd spannend, toen Vollido met een sterke servicebeurt op 5-9 kwam. Daarna was het verschil op 9-13 even groot. Na een time-out scoorde Luuk meteen een aanvalspunt, maar we zakten weg en scoorden eigenlijk zelf geen punt meer, zodat we met 14-25 verloren en dus voor de plaatsen 11 en 12 moesten gaan spelen.

En dat was weer tegen Spaarnestad, maar nu in het Omnisportcentrum. In de 1e set begonnen we goed. Eerst scoorde Tim een ace en door 3 aanvalspunten van Luuk werd het zelfs 7-2. Spaarnestad kwam daarna door onze fouten terug naar 7-7. Sven zorgde dat we voor kwamen en op de serve van Kaya werd het 11-9. Spaarnestad schakelde toen een tandje bij en op 12-15 werd Matthijs als tactische wissel ingebracht voor Luuk en ja hoor, hij haalde met zijn aanvalspunt de opslag terug: 13-15 en Luuk mocht weer verder voor hem. Er volgde daarna een spannende fase en op 20-22 leek de set verloren, maar eerst haalde Vigo de opslag terug met een aanvalspunt: 21-22. En later deed Joel hetzelfde: 22-23. Luuk kon met 2 harde aanvallen na lange rally’s de stand op 24-24 brengen. Toen werd de spanning voor onze mannen te veel en verloren we deze set met 25-27.

In de volgende set ging het kaarsje uit bij ons team. De beste serveerder bij Spaarnestad zorgde dat het snel 0-6 werd en daarna scoorde wij nog eenmaal een ace, maar Spaarnestad ging door en we konden alleen nog scoren doordat Spaarnestad wat slordiger werd. En alleen Tim wist nog een eigen punt te maken, maar het was daarna afgelopen: 12-25. Het was prachtig voor de Zaanstad-boys om zoveel wedstrijden te spelen en natuurlijk ook heel erg gezellig met 2 overnachtingen.

Omdat meestal veel aandacht naar onze aanvallers gaat hebben we de 2 spelverdelers gevraagd: wat heb je op dit toernooi geleerd en op welk gescoord punt ben je het meest trots? Matthijs speelde op dit toernooi op 2 posities: als spelverdeler en als midspeler. Op vraag 1 antwoordde hij: meer tempo hebben in mijn middenaanval, dus sneller bij de spelverdeler zij. Op vraag 2 antwoordde hij: mijn killblock tegen Duitsland. Kaya speelde alleen als spelverdeler. Op vraag 1 antwoordde hij: niet een bal doortikken, terwijl ik op de driemeter sta op een spannend moment. Op vraag 2 antwoordde hij: de mooiste was de prikbal die ik via iemands hoofd scoorde. Als grappige bonus merkte hij nog op: mijn vader vond het mooiste moment dat ik mijn jas terugvond in de zaal. Waarvan acte!

Wij vonden het een waar genoegen om de boys zo bezig te zien op dit sterke toernooi!

Wouter Slim (als coach langs de lijn) en Andre Triep (als analist thuis achter de livestream)

Terug naar het nieuwsoverzicht