Nieuws

Hoe serieus neemt de Nevobo het bekertoernooi?

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
10 november 2023

Op zaterdag 21 oktober speelden we met Merkala Zaanstad heren 1 de 3e ronde van het bekertoernooi tegen volleybalvereniging Irene (de thuishaven van Nevobo-directeur Michel Everaert) in de Kees Boekehal in Bilthoven. Na een overwinning met 3-0 tegen het niet onverdienstelijk spelende Irene genoten we in de gezellige kantine bij lekkere drankjes nog wat na. We hoopten op een leuke tegenstander op de vrije zaterdag van 2 december. Die was speciaal vrijgehouden voor de 4e ronde van het bekertoernooi.
Tijdens de speciale aflevering van “Tijd voor Volleybal” van de altijd gedreven Jeffrey Klok en zijn staf zagen we een uitwedstrijd tegen Olhaco heren 1 uit Hoogeveen uit de koker komen. Zelf heb ik prettige herinneringen aan de Hoogeveense sporthallen. Ik zat op de tribune in het nieuwe sportcentrum toen Taurus verrassend de beker won tegen Lycurgus. Kostte me 4 uur reizen in de trein, maar ik genoot van mijn bezoek aan Hoogeveen. Een aantal maanden eerder was ik met Zaanstad heren 1 in Hoogeveen om in de “oude” sporthal (deTrasselt) een zwaarbevochten overwinning tegen Sander Kemperman en zijn mannen mee te maken als manager van Zaanstad. En Sander speelt nog steeds in Olhaco heren 1. Dus het leek een mooi vooruitzicht om op 2 december weer tegen hem te spelen.
Het blijkt echter dat op 2 december Olhaco gewoon een competitiewedstrijd met toestemming van de Nevobo heeft gepland. En ja zeggen ze bij de Nevobo: competitie gaat boven de beker. Dus mag Olhaco ons het voorstel doen om op maandagavond 27 november om 20;30u die wedstrijd te spelen. Maar de mannen van Zaanstad heren 1 hebben allemaal een baan en hebben op maandagavond al moeite om te trainen om 19;00u. Na zo’n wedstrijd om 20;30u (waarin Sander Kemperman echt niets cadeau zal geven) verwachten we na 24.00u thuis te zijn en de spelers moeten de volgende dag weer vroeg op voor hun werk. En het wordt helemaal bizar, als we lezen dat Olhaco heren 1 op zaterdag 25 november geen competitiewedstrijd heeft, maar op 2 december wel.
Ja, hoe serieus neemt de Nevobo dus het bekertoernooi, als er geen eredivisie bij betrokken is? Mocht u denken, wat een negatieveling is Andre Triep? Dan heeft u het mis, want ik ben een positivo die altijd kansen zoekt. Maar in dit geval zie ik ze vooralsnog niet.

André Triep

Terug naar het nieuwsoverzicht