Nieuws

Het Jongens A-team van Zaanstad heeft zich geplaatst voor de NOJK-finale!

Geplaatst door
Kim Woudenberg
Geschreven op
21 februari 2024

Ja, het was een dag met veel spannende rally’s en wedstrijden voor het jongens A-team van Zaanstad. Laten we meteen melden dat het negental van Jongens A op zaterdag 30 maart tegen echt sterke tegenstanders gaat spelen in sportcentrum Arcus in Wijchen. Bam!

Na 4 poulewedstrijden (daarover in een volgende aflevering meer) mochten de Zaanstad-jongens (die in hun poule net tekort kwamen tegen Sliedrecht Sport en Olhaco) de beslissende kruisfinale tegen VCSpaarnestad Jongens A spelen. Zouden ze tegen de slagkracht van 2 Spaarnestad-spelers (Tijmen van der Meijden en Thijs van der Wal) die in het Topdivisieteam van Spaarnestad spelen opkunnen?

In de eerste set zetten de broers Luuk en Tim Steunebrink meteen de toon voor Zaanstad:3-0.  De servicedruk van Zaanstad maakte dat de Spaarnestad-kanonnen nog niet konden domineren. Op 8-6 voor Zaanstad werd Alan Rashid ingebracht. Met een ace verruimde hij de voorsprong. Hetzelfde deed Sven Band even later en op 11-7 kwam de eerste time-out van Spaarnestad. Op de lastige service van Vigo Kelder kwam Spaarnestad niet tot scoren, maar Tim Steunebrink kon dat wel. Hij scoorde 4 punten en het stond 17-11. Op de service van Kaya Yildiran kon Tim Steunebrink de voorsprong op 18-11 zetten. Na een Haarlemse time-out kon Spaarnestad maar weinig terugkomen. Op 22-14 werd Alan Rashid nogmaals ingebracht voor de serve en hij sloeg weer een ace. Met 23-14 leek de set beslist, maar Zaanstad maakte wat aanvalsfouten. De Spaarnestad-kanonnen konden 3 keer scoren, waarna Tim Steunebrink met zijn 8e punt in deze set de setwinst binnensloeg.

In de tweede set zette Spaarnestad meteen de toon, maar Tim Steunebrink stond weer in de vuurlinie. Op 1-3 moest hij met krampverschijnselen afhaken en door de plaatselijke fysio onderhanden worden genomen. Alan Rashid nam zijn plaats over. Zaanstad vocht nog met volle inzet, maar de topaanvallers van Spaarnestad hadden nu het initiatief. Tijmen van der Meijden sloeg 2 aces en Thijs van der Wal zorgde ook dat Zaanstad 4 aanvalsfouten maakte. Op 10-20 leek de set beslist, maar Sven Band liet met zijn aanvalspunten zien dat hij nog niet verslagen was. Op 14-24 haalde hij met zijn aanval de serve voor Zaanstad terug, waarna Matthijs Pos met zijn service (2 aces en 1 aanvalsfout bij Spaarnestad) zorgde dat Zaanstad met een goed gevoel de beslissende 3e set inging.

In de derde set gingen de kanonnen bij Spaarnestad vol ten aanval en op 2-5 moest Wouter Slim met een time-out ingrijpen. Spaarnestad kwam nog tot 4-7, maar toen kwam de omslag, want Sven Band haalde met een blokpunt de opslag naar Zaanstad, waar Luuk Steunebrink klaarstond om met een ace de stand op 6-7 te brengen. Allan Rashid haalde met zijn aanval de serve bij Zaanstad terug. Toen gebeurde een wonder: De herrezen Tim Steunebrink werd ingebracht voor de serve en stopte pas toen het 14-8 voor Zaanstad was geworden. Het blok van Vigo Kelder en 3 aanvalspunten van Sven Band hadden Zaanstad op dat matchpoint gebracht. De set werd uiteindelijk met 15-9 door Zaanstad gewonnen.

Wie scoorden de punten? Tim Steunebrink (13 punten), Sven Band (8), Luuk Steunebrink (6), Alan Rashid (6), Vigo Kelder (4), Matthijs Pos (2), Joel Bleeker (1). Maar laat ik Fleurine Krijgsman als libero niet vergeten. In de poulewedstrijden was ze geweldig en in dit aanvalsgeweld kon ze iets minder opvallen.

In een volgende aflevering ga ik op de 4 poulewedstrijden in, want daar werd de basis voor de finaleplaats al gelegd.

Andre Triep

 

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht