Nieuws

Het Foutenfestival

Geplaatst door
Kim Woudenberg
Geschreven op
17 oktober 2023

Het festivalseizoen is voorbij. Goed volgende week is er nog ADE. En afgelopen weekend was er blijkbaar een festival met de illustere naam Elektrum. In topsporthal De Koog vond het Foutenfestival plaats. De line-up? Merkala Zaanstad Heren 2 en ZVH Heren 2. Ondanks dat de wedstrijd niet breed geadverteerd was zat de tribune toch aardig vol. En zo werd de verzochte Kolkende Koog (alsof Willy Vandersteen het zo gewild had) bijna bewaarheid. Daarbij moet overigens vermeld worden dat een groot deel van de supporters meegereisd was vanuit Zevenhuizen. Ik vraag me af in hoeverre dat te maken had met de gemiddelde leeftijd. Die kan namelijk niet veel hoger geweest zijn dan de helft van de gemiddelde leeftijd van de Zaanse équipe. Het Foutenfestival werd gewonnen door Merkala Zaanstad Heren 2. De wedstrijd door de gasten uit Zevenhuizen.

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat er veel fouten gemaakt werden. Dat gold overigens voor beide kanten. Daarbij valt op te merken dat naarmate het Zaanse team beter gingen spelen, de Zevenhuizenaren meer fouten gingen maken. Het is trouwens ook niet zo dat er helemaal niets goed ging. Er werden regelmatig mooie punten gescoord. Aan beide kanten. Maar feit blijft dat de foutenlast te hoog was.
Het is lang geleden dat het Zaanse vriendenteam twee keer achter elkaar verloor. Maar goed, dat is (top)sport: you win soms, you lose soms. Er werd een punt gepakt. Had er meer in gezeten? Misschien. Maar dan hadden we zelf beter moeten spelen. En het was absoluut geen schande van de Zevenhuizense jongens te verliezen. Volgende week hebben we een vrije ronde. In het laatste weekend van oktober spelen we uit in Soest. Tegen oude bekenden. Tot dan!
Tekst: Marc van den Hurk
Foto: Gilbert Bronkhorst
Terug naar het nieuwsoverzicht