Nieuws

Geluk dwing je af (wedstrijdverslag Merkala Zaanstad heren 2)

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
11 april 2024

Dertien man sterk. Zo begon Merkala Zaanstad heren 2 dit seizoen. Op papier dan. Want terwijl ondergetekende nog herstellende van een chemokuur was, diende de eerste blessure zich al aan. En de lijst met geblesseerden werd er niet minder op. Het dieptepunt qua blessures werd afgelopen zaterdag bereikt. Dat niet alleen. Het zal me ook niets verbazen als we niet eerder dit seizoen zo weinig punten hebben gescoord. Lag dat dan volledig aan de blessures? Nee. Dat denk ik niet. Het team van VVA Рdat naar eigen zeggen hun beste wedstrijd in tijden speelde Рverdient het om de credits te krijgen. Ze waren echt goed. Punt.

Terwijl de zomer zich buiten aandiende, na een lange periode van regen, was de sfeer in topsporthal de Koog allerminst zomers. Even buiten de temperatuur gerekend. Die lag namelijk wel voelbaar hoger dan normaal. Oke. Eerlijk is eerlijk; het was ook niet zo dat we de wedstrijd ingingen met het gevoel dat we weggeslagen zouden worden. Achteraf bleek het daar echter wel op neer te komen.

Vanaf set 1 liep het Zaanse tweede achter de feiten aan. Terwijl aan de Amsterdamse zijde alles lukte, leek het geluk aan de Zaanse kant van het net ver te zoeken. Serverend en aanvallend bleek het maar moeilijk scoren tegen de huidige nummer drie van de competitie. Tegelijkertijd viel de bal wel veelvuldig bij de Zaankanters op de grond. Nou zijn de manieren om dit te beschrijven niet onuitputtelijk. Dus is het maar beter dat ik het hierbij laat. Met een dikke 0-4 nederlaag kan het gehavende Zaanse team zich opmaken voor de laatste wedstrijd. Aankomende zaterdag zal in Haarlem tegen Spaarnestad gespeeld worden. Een tegenstander die zich iets meer in dezelfde regionen bevindt als uw favoriete Zaanse team. En daarmee mag gehoopt worden op een spannendere wedstrijd dan die van afgelopen zaterdag. Tot dan!

Terug naar het nieuwsoverzicht