Nieuws

Gehavend ten onder in Woerden

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
9 oktober 2023

Een tractor zo groot als mijn woonkamer komt ons tegemoet gereden. We doen er verstandig aan maar even in de berm te stoppen. Later blijkt dat niet iedereen in het team die wijsheid direct voorhanden had.

Met een gehavend team stappen we de sporthal in Woerden binnen. Max mag nog steeds niet roteren. Rogier zit ziek thuis. Martijn komt bij van het verlies van Ajax in Athene. En ook een aantal van de spelers die er wel zijn, zijn niet helemaal fit te noemen. Buiten het feit dat 20:15 op vrijdagavond in Woerden niet ideaal is na een dag hard werken is Huinen nauwelijks hersteld van de griep, en heb ik zelf nog slechts ervaring met 1.5 sets spelen dit seizoen. Het zal wel loslopen.

Één ding is zeker: koud zullen we het niet krijgen. De energiecrisis lijkt dit deel van het land niet geraakt te hebben. Dat blijkt later ook uit een douche die constant uit zichzelf aan blijft slaan. Maar goed, terug naar de wedstrijd. Woerden had pas één wedstrijd gespeeld. Veel materiaal was er dus niet om te analyseren. Al snel blijkt echter dat het team een geduchte tegenstander is. Met snoeiharde sprongservices wordt onze pass-lijn onder druk gezet. Althans, dat is het plan. Want onder leiding van een sterk passende René Tigges worden de kanonskogels doorgaans prima gepasst. “Alles wat Merkala Zaanstad heren 2 doet, doen we met flair”, stelt Zutphen vast.

De laatste weken gaat het vaak over de Big Points. Voor de leken: hiermee worden de punten boven de 20 bedoeld. Doorgaans zijn wij sterk in deze fase van de set. Dat blijkt ook uit de eerste twee sets. Met een knap staaltje focus en doorzettingsvermogen weten we de eerste twee sets binnen te hengelen.

“De belangrijkste set”, benadrukt één van de vijf leden van een tweeling (zes als je sterrenbeelden meetelt) tijdens de wissel tussen de tweede en derde set. Let op: het betreft natuurlijk niet zes leden van één en dezelfde tweeling. De derde set begint slecht; we kijken al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Die achterstand verdwijnt gelukkig als sneeuw voor de zon. Het is echter helaas niet de enige keer dat we tegen een achterstand aankijken. We weten het nog spannend te maken, maar het is duidelijk dat de pijp leeg begint te raken. Met 25-23 laten we de derde set aan de thuisploeg.

In de vierde set blijft Huinen aan de kant. Luuk mag het proberen op de diagonaal. Persoonlijk vermoed ik dat coach Ronald voorsorteert op een wissel van ondergetekende. En halverwege de set is het voor mij inderdaad klaar. Huinen schuift in op het midden. Ook de vierde set is echter voor Woerden. Over de vijfde set valt verder niet veel te melden. Woerden zet de goede lijn door. Onze tank loopt verder leeg. Inbreng van sterk spelende jeugdspelers mag niet baten. Het eerste verlies van het seizoen is geïncasseerd. Het is Woerden gegund. We zien de return met het volste vertrouwen tegemoet.

Volgende week spelen we weer in een (hopelijk) kolkende Koog. ZVH is de tegenstander. Tot dan!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht