Nieuws

Geen schijn van kans

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
6 november 2022

Remember remember, the fifth of November. Een legendarisch zinnetje dat een stuk duisterder is dan wat past bij de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Desalniettemin klinkt het prettig. Bovendien was het ook een gedenkwaardige 5 November. De dag dat we de eerste plek in de Derde Divisie B weer veroverden.

Onomstreden was de wedstrijd zeker niet. Ondanks dat het inmiddels twee jaar geleden is staat het verlies van René’s ringvinger ons nog op het netvlies. Het was Veenendaal waar het bijna-fatale ongeval zich voordeed. Het zilveren randje is dat René sindsdien wel altijd een mooi geel shirtje aan mag.

Goed. De wedstrijd. Soms pakt alles goed uit. Dit seizoen is dat meestal het geval. Zo ook de vijfde november weer. Met een gemiddelde van 18 punten was het Veenendaalse team duidelijk een maatje te klein voor het Zaanse derde. Alleen in de derde set werd het even spannend. Maar koelbloedig werd ook deze set prooi voor Zaanstad heren 3.

Veel details kan ik helaas niet geven. Maar we zijn in ieder geval erg content met het heroveren van de eerste plek. Zonder het verlies van de nummers één en twee was ons dit nooit gelukt. Onze dank gaat dan ook uit naar Limes en US. Aankomende vrijdag dalen wij weer af naar de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Met onze lampionnen gereed rekenen we in Rijswijk op tassen vol met snoep. En als we er dan toch zijn dan hopen we dat Sint Maarten ons gunstig gezind is en we weer de nodige punten kunnen meenemen.

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

 

Terug naar het nieuwsoverzicht