Nieuws

Een echte kampioen wint ook de slechte wedstrijden

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
21 maart 2023

Er van uitgaande dat we onze ambities over 2 weken verwezenlijken is die uitspraak wel op ons van toepassing. Want dat was het. Een slechte wedstrijd. Maar wel eentje die we wonnen.

In de eerste set kwamen de Stolwijkers gelijk op voorsprong. Pas halverwege de set wisten we in te lopen en de regie in handen te nemen. Ondanks dat een groot deel van het team momenteel in de ArenA Ajax aanmoedigt, leek ons spel afgelopen zaterdag meer op dat van de tegenstander van Ajax. Want ook in de overige sets hebben we niet overtuigend voor gestaan.

De zege in de eerste set was dus zwaarbevochten. En bovendien werd deze pas laat beklonken. De tweede set werd iets overtuigender onze prooi. Al kwam dat voornamelijk door een service serie van Zutphen. Helaas kreeg die stijgende lijn geen vervolg in de derde set. Integendeel. We kunnen zowel de winst van de wedstrijd als de set met de minst gewonnen punten op onze conto bijschrijven. Met maar 16 punten beleefden we ons dieptepunt van de dag.

Ook in de vierde set ging het nog allemaal niet van harte. Het bleef hard werken. En dat in een klimaat dat niet misstaan had in een subtropisch zwembad. Fout werd op fout gestapeld. En ik denk dat we wel kunnen concluderen dat niemand echt lekker in de wedstrijd zat. Maar goed. Met minimaal verschil werd de set, en dus de wedstrijd, door ons gewonnen. Zoals gezegd: een echte kampioen wint ook de slechte wedstrijden.

En zo liggen we nog altijd op koers om op 1 april kampioen te worden. Thuis in de Koog. Dat willen we graag proberen onder het oog van een groot publiek. Dus nodig vrienden en familie uit. Tot dan!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht