Nieuws

De niet-geblesseerde libero

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
20 februari 2023

Met nog zes wedstrijden te gaan verstevigde het Zaanse derde herenteam afgelopen zaterdag haar koppositie. Directe concurrent US liet een puntje liggen. En wij?! Wij dus niet. Al spande het er wel nog even om..

Onder bezielende leiding van RenĂ©, niet geheel ontoevallig ook onze libero – de hele wedstrijd – startten we aan de eerste set. De opdracht was simpel: service druk leggen. Vooral Frank Zutphen nam dit erg serieus. Na enkele series gedurende de eerste set werd de sprongservice op setpoint helaas niet verzilverd.

Set twee liet eenzelfde beeld zien als de eerste. Natuurlijk kregen we af en toe wat punten tegen, maar we konden vrij comfortabel uitlopen naar een 25-18 zege. 2-0 voor de thuisploeg. In Rijswijk wisten wij een achterstand als deze om te buigen naar een 3-2 winst. We waren dus op onze hoede. Al snel bleek echter dat dat niet per se nodig was. Ditmaal mocht Timo aanleggen voor een sprongservice en deed dit niet onverdienstelijk. Het was geen ace, maar alsnog werd de set besloten met een 25-14.

Om uit te lopen op US was het nodig de volle buit te pakken. Ondertussen was de Rijswijkse libero niet geblesseerd. Wat een reden was voor een andere speler om met zijn shirtje binnenstebuiten de functie van libero over te nemen. Maar. Dan mocht de eigenlijke libero ook niet meer spelen. Geen probleem vonden wij. Denk ik. Echter, leek deze tactische wijziging ons toch van ons stuk te brengen. We konden maar geen afstand nemen. De energie leek er een beetje uit te zijn. Maar ja, Olaf had koude handen en servicekanon Zutphen zat op de bank.
Met uiterste krachtsinspanning kwamen we tot setpoint. En ditmaal was het aan Erwin Huinen om aan te leggen voor een sprongservice. Ace.

-Mic drop-

Terug naar het nieuwsoverzicht