Nieuws

De libero gaat op vakantie en neemt mee… (Wedstrijdverslag Merkala Zaanstad heren 2)

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
1 november 2023

Rond de klok van kwart over zes rijden we langs het Grote Pietenhuis. Althans, nu is het nog gewoon Paleis Soestdijk. Noem het maar ‘gewoon’. Maar over twee weken zal het land weer in de ban van de Sint zijn. En nu? Nu zijn we op weg naar sporthal de Bunt. Verscholen tegenover een tankstation waar ik wel eens getankt heb.

 

We stappen nog net op tijd binnen om ons dames twee te zien verliezen van de Soester dames. Tenminste, ik denk dat ze verloren hebben. Ik heb niet heel erg goed opgelet. Het is dus aan ons om de Zaanse eer hoog te houden in een wedstrijd die door sommigen als topper omschreven wordt.

 

René is er niet bij. Die is op vakantie en neemt mee: zijn pass. Martijn neemt de honneurs waar. En niet onverdienstelijk. Daarbij is geel echt zijn kleur.

 

De eerste set maken we indruk. De eerdergenoemde Soester dames lijken meer bezig te zijn met de vraag of Timo en Olaf een tweeling zijn. En of de een dan 10 minuten ouder is dan de ander. Wij focussen ons echter op het binnenhengelen van de set. En dat is niet makkelijk. Sovoco heren 1 heeft aardig wat hoogte en slagkracht. Ook de sprongservices zijn niet voor de poes. In de eerste set trekken wij echter aan het langste eind. Stand: 0-1. Die stand zint de thuisspelende ploeg geenszins. De druk wordt opgevoerd. In sets twee, drie, en vier wordt er hard gewerkt, met soms mooie punten. Maar Sovoco blijkt constanter te zijn en wint de wedstrijd met 3-1.

 

Merkala Zaanstad heren 2 kan dus de rest van het kalenderjaar vanuit een (soort van) underdogpositie gaan spelen. Niet helemaal natuurlijk, we behouden immers genoeg teams onder ons om nog netjes in het linkerrijtje te staan. Komende zaterdag is Shot de tegenstander. Qua vereniging geen volledig onbekende. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de naam van de club het enige is dat me is bijgebleven. Zij staan derde, dus dat belooft weer een mooie pot te worden. Tot dan in de Koog!

Terug naar het nieuwsoverzicht