Nieuws

De competitie komt eraan (Merkala Heren 2)

Geplaatst door
Sandra Smit
Geschreven op
21 september 2023

Terwijl September de laatste restjes zomer eruit perst reist een selecte groep spelers van Merkala Zaanstad heren 2 af naar Oudkarspel. Aan onze nieuw verworven naam hangt namelijk een sponsor vast. De naam verraadt het al een beetje: Merkala.

 

Het is 16 september, Zaanstaddag. Onze tegenstander van vandaag komt niet van ver. We meten onze krachten vandaag met de zeerovers, zoals ze zichzelf ook graag noemen, van Compaen. Een team dat uitkomt in de eerste divisie. Wij spelen dit seizoen in de tweede divisie, dus dit wordt een mooie test. Max’ knie werkt momenteel niet mee, dus hij verzorgt de livescore. Wat zeer gewaardeerd wordt door andere afwezigen.

 

De eerste twee sets verlopen voorspoedig. Na een 25-20 winst in de eerste set wordt er nog gas bijgegeven in de tweede set. Door een serie van Erwin lopen we uit naar 18-10. Met 25-15 wordt de setwinst veiliggesteld. In de derde set laten we de teugels vieren en krijgt Compaen wind in de zeilen. Onthoud: het blijven zeerovers. De vierde set is daarmee spannender dan de eerste twee. Ondanks een achterstand halverwege de set weten we ook de vierde set te winnen met 25-22.

 

Aankomende zaterdag zullen we dan echt van start gaan in de tweede divisie. Voor ondergetekende zal het nog wel even duren voor ik weer hele wedstrijden speel. Ik heb sinds de kampioenswedstrijd op 1 april bijzonder weinig balcontact gehad. Met één bal ben ik zelfs het contact helemaal verloren. We hebben echter allemaal erg veel zin in het nieuwe seizoen en zijn er op gebrand er weer een mooi seizoen van te maken. We zien jullie graag komende zaterdag in de Koog!

 

Foto: seizoen 2022-2023, Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht