Nieuws

Dames 7 kampioen!

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
3 april 2023

Op zaterdag 18 maart speelde Spaarnestad dames 13 tegen Clam Dycke dames 1. (Regio West, dames 3e klasse) Zij staan beiden hoog in de poule op de plekken drie en twee. Tegen alle verwachtingen in versloeg het team uit Haarlem de nummers twee met 4-0. Hierdoor was het voor de dames uit Krommenie niet haalbaar meer om de nummers 1, Zaanstad dames 7, nog in te halen met de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden. Ergo, dames 7 is kampioen geworden!
Hoe kan het ook anders, want dames 7 is tot op heden ongeslagen alle wedstrijden doorgekomen. Naast de eigen sterspelers, speelden Marloes Woudt (dames 5) en Marlies Band(dames 5) bijna elke wedstrijd mee. Mede dankzij hen is het kampioenschap binnengehaald. Op vrijdagavond 31 maart speelden de dames hun laatste thuiswedstrijd tegen Voluit dames 3. Ook zij werden met 4-0 verslagen en na afloop werden alle teamleden in het zonnetje gezet door de TC met een prachtige bos tulpen per teamlid en een heerlijke slagroomtaart.
Niet alleen de spelers zijn verantwoordelijk voor deze zege, ook trainster Moniek de Bruin en coach Karin Dekker hebben met tomeloze inzet gezorgd voor dit prachtige resultaat. De schaal van de bond zal, na wat kodakmomentjes en het einde-van-het-seizoenetentje, zijn plek innemen op de plank in de kantine van VV Zaanstad. Wat volgend jaar gaat brengen, zal nog even gissen blijven, maar de 2e klasse lonkt wel…

Terug naar het nieuwsoverzicht