Nieuws

Blog 2 Merkala Zaanstad Heren 1

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
5 januari 2024

Sliedrecht uit 3-0
Utrecht thuis 3-0
Olhaco uit 0-3 (beker)
Skunk uit 1-3
Gemini-kangeroes thuis 3-0
Donki Sjot uit 1-3
Huidige stand in de competitie: 2de

De bedoeling van zo’n blog was, dat ik niet na 1 wedstrijd alles moest uitvergroten om een smakelijk verslag te schrijven, maar dat ik een maand lang aan inspiratie kon opdoen om daar een leuk verslag/blog/column over te kunnen schrijven. Blijkt toch lastiger dan gedacht omdat alle wedstrijden een beetje in elkaar over vloeien. Sportief gezien is dat een goed teken, we hebben de laatste wedstrijden -op na Sliedrecht uit na- gewonnen! Als ik zeg dat we dat met eenvoud hebben gedaan, doe ik de tegenstanders te kort. Maar ik durf wel te zeggen dat we lekker gaan.
Een blog mag ook een soort uitlaatklap zijn voor opgedane irritaties. De meeste blogs die ik lees (tot nu toe ongeveer 2 gelezen in mijn leven) waren vooral geschreven uit irritatie. Als ik iedereen -maar vooral onze trainer en teammanager- vraag waar het niet helemaal vlekkeloos ging, zullen zij beide zeggen: Het bekertoernooi. In een notendop: Wij (van topdivisie B) hadden een ‘vrij’ weekend die voor bekerronde 3 bestemd was. Zij (van topdivisie A) hadden dat ook. Klinkt logisch tot zover. Ware het niet dat dat niet dezelfde weekenden zijn en we op elkaars weekend een competitie-wedstrijd gepland stond. Ik vermoed dat de NeVoBo het bekerschema op 1 april heeft samengesteld. Dus verzetten, maar omdat het thuisspelende team (lees: thuis voor hen, is 2uur en 15 minuten van ons thuis) ‘de macht’ heeft, zijn bijna al onze opties om de wedstrijd te verplaatsen met goede maar ook zeker minder goede excuses afgewezen. Eindstand: op een woensdag naar Hoogeveen om 20.30. Maar goed, wel gewonnen dus een ronde door.
Nu mogen wij de thuisspelende partij zijn en hebben wij, al ware een estafette, ook noodgedwongen de wedstrijddag moeten verplaatsen naar een doordeweekse dag. Tot nu toe staan er dus 3 dingen vast bij Zaanstad Heren 1: Kjeld serveert tegen de netrand, als Guido gedoken heeft iedereen -op de quickmoppers na- pauze en we spelen de bekerwedstrijden op een doordeweekse dag.
Toen ik begon met schrijven was dit nog niet van toepassing, maar nu ondertussen wel (er was wat oponthoud her en der, dus het duurde wat langer dan gepland). Aan het begin van het nieuwe jaar is het natuurlijk de tijd voor de beste wensen! Wij van Merkala Zaanstad H1 wensen iedereen een fantastisch 2024. Moge jullie het jaar blessure-vrij doorkomen (als dit niet lukt, vergeet dan niet jouw benodigdheden bij Merkala te bestellen!), moge jullie het laatste punt van de set met een kill-block beslissen, moge jullie bij elke uitwedstrijd een Macdonalds vinden die nog open is, moge jullie voor je vertrekt naar de wedstrijd erachter komen dat je de verkeerde tas meegenomen hebt i.p.v. in de kleedkamer 45 minuten voor de wedstrijd en moge de bekerwedstrijden zo verrassend eindigen als Hercules-Ajax deed!

Gelukkig nieuwjaar namens het hele team en de staf!

Rueben

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Terug naar het nieuwsoverzicht