Nieuws

3,1,2…

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
19 december 2022

Het was moeilijk glad. Het KNMI heeft zelfs de kleurcodes weer afgestoft om duidelijk te maken of het wel of niet verstandig is te gaan rijden. Edoch trotseerden we op vrijdag 16 december gladde wegen om het in De Meern op te nemen tegen Limes. Hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar de oude Romeinse grens, en niet naar de groene tegenhanger van de citroen.

Het beloofde een spannende pot te worden. Ondanks dat de Doskonauten eerder deze week al de winst pakten (1-3 winst op maandagavond, red.) stond het team uit De Meern nog steeds fier tweede. Bij een volle winstpartij op ons zouden zij de koppositie veroveren. Aan ons de schone taak dat te voorkomen.

De eerste 75% van de wedstrijd volbrachten we die taak glansrijk. Met een mooi tempo in het spel werd zo goed als iedere aanvaller in stelling gebracht om de ballen mooi binnen te slaan.

In de vierde set liep het echter net wat anders. Ons voornemen was om voor de 0-4 te gaan. En er werd ook gewisseld met dat doel voor ogen. Echter stond daar ineens ‘De Muur’ van Limes. En dan ging het niet over het plaatselijke Chinese restaurant, en ook niet gerelateerd aan de etymologie van de clubnaam (denk ik). De bal heeft een paar keer ‘De Muur’ – die in het dagelijks leven volgens mij gewoon Jan heet – geraakt. Veelvuldiger werd echter de achterwand van de sporthal bestookt met zwaar geschut. Met een beetje fantasie kon er een hero├»sch Asterix-en-Obelix verhaal opgemaakt worden over hoe stugge Zaankanters de Romeinse grens probeerden te doorbreken. Waarbij die grens dan dus gesymboliseerd werd door de eerdergenoemde achterwand van de Marenhal in De Meern. Goed, het moge duidelijk zijn dat de vierde set helaas nipt verloren ging. En zo vierde iedereen feest. Wat eigenlijk wel gek was, want er was een team dat met duidelijke cijfers verloren had. Blijkbaar was de wedstrijd toch naar ieders tevredenheid verlopen. En zo kunnen wij onszelf vanaf vandaag Winterkampioen noemen. We nemen een paar weken rust en hopen dan deze lijn voort te zetten in het nieuwe jaar. Een fijne kerst en, zoals ze in Limburg zeggen, een goeie roetsj!

Marc

Foto: Gilbert Bronkhorst

 

Terug naar het nieuwsoverzicht