Nieuws

11 november is de dag, dat Irene, dat Irene,11 november is de dag, dat Irene winnen mag

Geplaatst door
Wim van der Weide
Geschreven op
13 november 2023

Merkala Zaanstad heren 2 scheen niet haar helderste licht vandaag. Veel te zingen viel er ook niet. De wedstrijd werd al met enige voorzichtigheid benaderd. Irene stond dan wel zevende. Ze hadden wel twee wedstrijden minder gespeeld. Virtueel gaven ze ons het nakijken. Maar goed. Je weet wat ze zeggen: virtuele punten zijn geen punten. We hebben ze vandaag dus een aardig eind in de juiste richting geholpen.

Het eerste punt werd nog door het Zaanse team geïnd. Daarna werd het vooral een feestje van de Bilthovenaren. Waar wij ploeterden en met moeite tot scoren kwamen, leek bij Irene alles te lukken. Je zou kunnen zeggen dat ze er met een aardig volle snoepzak vandoor gingen. Op enkele momenten wisten we aan te haken, maar dat mocht nooit lang duren.

Enigszins teleurgesteld stapten we het veld af. “Dit was een stuk overtuigender dan de vorige thuiswedstrijd”, hoor ik een oud vrouwtje zeggen. Iets zegt me dat Irene een bijzonder goede dag had vandaag. Het is ze gegund. En ondanks dat zij de terechte winnaar waren, was het in dit geval toch leuker geweest om met de kinderen langs te deuren te gaan en liedjes te zingen.

Volgende week kunnen we weer andere liedjes zingen. De goedheiligman arriveert dan in Nederland. Al heb ik er op de een of andere manier maar weinig vertrouwen in dat de reis vanuit Spanje soepel zal verlopen. We zullen het sinterklaasjournaal in de gaten houden. Wij spelen volgende week tegen de Hollandse pot. Het zal mij benieuwen. Tot dan!

Marc

Terug naar het nieuwsoverzicht