sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

AMKCO Europe wedstrijdsponsor van deze week

Veel mensen hebben de advertenties van AMKCO Europe www.tuinbouwfilter.nl op het grote LED-scherm voorbij zien komen. Daar zijn in het afgelopen jaar al heel veel leuke reacties op gekomen maar wat doet AMKCO Europe nou eigenlijk?

AMKCO Europe is leverancier en producent van zeeftechniek. “Ah, goudzoeken…!!” dat is één van de reacties die ik altijd krijg als ik over zeeftechniek vertel. Trilzeven werden vele decennia geleden ontwikkeld voor het scheiden van product op deeltjesgrootte (plasticdeeltjes uit meel, klontjes uit suiker, steentjes uit zand en bedenk zo nog maar een scala aan producten waar “vreemde delen” uit verwijderd moeten worden. Het is van de laatste 20-25 jaar dat dezelfde zeeftechniek werd toegepast voor het verwijderen van vaste stoffen uit een vloeistof. Denk daarbij aan kaasresten uit wei, vaste delen uit cacaomassa, vezels uit olijfolie, een grote variatie van vaste stoffen uit afvalwater (rioolwaterzuivering, slachthuizen, douche en toiletwater op cruiseschepen en boorplatforms) en noem zo maar op. AMKCO heeft zich de afgelopen 15 jaar tot specialist verheven op het gebied van vloeistoffiltratie. En zo ook in de glas en tuinbouw.

De Nederlandse glas en tuinbouw ligt vastgeketend aan zware eisen als het gaat om de waterhuishouding. Water wordt gevoed met kunstmest en andere voedingsstoffen en gewasbeschermingsmiddelen voordat het wordt gebruikt om de gewassen in de kassen te voeden. Overtollig water (met de toevoegingen), werd vroeger geloosd op de aangrenzende sloten (kassen liggen vrijwel allemaal aan een sloot). Dit lozen is niet langer toegestaan waardoor de sector er toe gedwongen werd om dit water te behandelen alvorens het te mogen lozen. AMKCO bedacht een manier om dit water zodanig te behandelen dat het kon worden hergebruikt. Niet alleen wordt er geen water geloosd, het hergebruikte water is al van de meeste kunstmest en voedingsmiddelen voorzien en dat levert een enorme besparing op. De bekende win-win-win-win-situatie.

Hoe komt de sponsoring van VV Zaanstad dan tot stand?
Volleybal is een “rode draad” in de familie Woudenberg. Anja, Kim en Daan zijn bij de meesten wel bekend. Spelen in de Eredivisie van het volleybal is een mooi platform om je als bedrijf te presenteren. Dat zouden veel meer bedrijven moeten doen.

AMKCO Europe wenst de heren van VV Zaanstad dan ook alle succes toe in deze wedstrijd en rekent natuurlijk op 3 punten!

Meer weten over AMKCO Europe? Ga da naar onze website www.amkco.nl en neem bij vragen zeker contact op.

(bericht: Topvolleybal Zaanstad; bron: AMKCO Europe / Jan-Willem Woudenberg)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU