4 punten mee uit Amsterdam

Na 7 wedstrijden leek het ons wel eens tijd voor een wedstrijdverslag. Eerst maar even een korte update van de voorgaande wedstrijden: die hebben we allemaal gewonnen! En we staan bovenaan. Die winnende lijn wilden we in wedstrijd 7 natuurlijk graag doorzetten.

Afgelopen zaterdag mochten we naar de Amstelcampus voor de wedstrijd tegen Funeral Quest Uitvaartbegeleiding US Dames 5 (ja, wij moesten ook 2x lezen). Deze wedstrijd begon om kwart over 12. Een tijdstip waarop velen van ons al jaren niet meer hoeven te spelen en, laten we eerlijk zijn, een tijdstip waarop de meeste van ons op zaterdag nog niet echt in actie zijn. Maar we wilden natuurlijk winnen, dus we stonden allemaal fris en fruitig op het veld.

US staat hoog in de middenmoot, dus we wisten dat we aan de bak moesten. De eerste set ging goed, valt niet veel over te zeggen (of eerlijker, er zijn geen bijzonderheden die me nog bijstaan). Eindstand: 25-16 voor ons. In de tweede set ging alles zoals het moest. De set begon met een paar heerlijke blocks op de buitenkanten van Manou en Kim. Er werd super geserveerd en wat we terugkregen maakten we af. Eindstand: 25-7 voor ons.

Dan de derde set, voor ons een beruchte set. En dat bleek het helaas ook. Moeite in de side-out, een paar foute services en aanvallen die net niet lukken. Dan wordt het moeilijker en moeilijker om de set binnen te halen, wat uiteindelijk ook niet is gelukt. Eindstand: 25-19 voor US.

In de vierde set wilden we orde op zaken stellen en in elk geval de 4 punten mee naar huis nemen. Het ging wat moeizamer dan de eerste 2 sets, maar er werd weer lekker aangevallen en we konden deze set onze kant op trekken. Eindstand: 25-20 voor ons.

Aankomend weekend staat dé kraker op het programma. Dan komt op zaterdag MOVE Dames 3 op bezoek. Met een wedstrijd minder staan ze 5 punten op ons achter en lijken tot nu toe onze belangrijkste concurrent te worden. Door blessure en vakantie missen we 3 van onze vaste krachten en onze coach, maar gelukkig zijn er toppers gevonden die de gaten in onze selectie kunnen opvullen.

Hopelijk kunnen we volgende week weer een verslag met jullie delen van een gewonnen wedstrijd!

Tekst: Tjitske Lemstra
Foto: Gilbert Bronkhorst