Zaanstad strijdt in laatste ronde

Zaterdag 10 februari is de laatste wedstrijdronde in de reguliere competitie van de eredivisie. Onderin is het ongemeen spannend. Van de tien ploegen spelen de bovenste zes straks in de kampioenspoule. De onderste drie strijden in de degradatie poule voor behoud in de eredivisie. Het tiende team – het TalentTeam – zal na beëindiging van de reguliere competitie niet meer deelnemen.

Bij de start van de degradatiepoule krijgen de deelnemende teams 2,1 of 0 bonuspunten, afhankelijk van hun ranking in de reguliere competitie. Alle ploegen spelen vervolgens onderling tegen elkaar in zowel een thuis- als een uitwedstrijd. Aan het einde wordt de stand opgemaakt en het laatst eindigende team degradeert.

Na het verlies van VVP afgelopen woensdag tegen Dynamo, kan VVP de dans niet meer ontspringen en zal één van de ploegen zijn in de degradatiepoule. De strijd gaat nu tussen Corniche Zwolle, Inter Rijswijk en Zaanstad om directe handhaving en plaatsing in de kampioenspoule.

Coniche Topvolleybal Zwolle HS 1

15 (22/41)

Zaanstad HS 1

14 (23/43)

Inter Rijswijk HS 1

13 (21/44)

Alle drie de teams spelen tegen een ploeg uit het linker rijtje. Zwolle speelt uit bij SSS, Rijswijk thuis tegen Taurus en Zaanstad speelt uit tegen Dynamo. Eén ding is zeker: Zaanstad zal net als afgelopen weekend tegen Orion weer moeten stunten tegen Dynamo om nog kans te maken de kampioenspoule te bereiken. Twee sets zijn voldoende om ook op 15 punten te komen … en natuurlijk blijven we dan nog zeer afhankelijk wat er in de andere zalen gebeurt. Het is zelfs niet onmogelijk dat er straks drie ploegen gelijk op 15 of 16 punten eindigen. Het setquotient zal dan uiteindelijk doorslaggevend zijn.

Kortom afhankelijk van het verloop kan het nog wel eens heel spannend worden zaterdag. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 20.00 en natuurlijk is alle steun zeer welkom!

(bericht: vv zaanstad; foto: eric visch)