head1

Zaanstad heren-1 vernieuwd

Het eerste herenteam van Zaanstad – dat zich vorig seizoen netjes handhaafde in de eredivisie – is vernieuwd en staat als een huis. De nieuwe trainer-coach Sandor Rieuwers heeft een aantrekkelijke selectie samengesteld met als nieuwkomers Daniel Homburg, David Bes en Rueben Schoones. Tevens is Derk de Saegher toegevoegd aan de technische staf.

Het betekent de nodige verschuivingen binnen het team en staf in vergelijk met het afgelopen seizoen. Vincent Pirovano kondigde al in een vroegtijdig stadium zijn afscheid aan en zien we volgend seizoen terug als trainer-coach bij het eerste dames-team van Zaanstad. Verder heeft assistent Frank van den Outenaar aangegeven wegens drukke privéomstandigheden terug te treden. Van de spelersgroep zien we Erwin Huinen, Frank Zutphen en Ronald de Boer niet meer terug in de selectie. Erwin en Frank, allebei vader inmiddels, zullen uitkomen in heren-2/3 bij Zaanstad. Joris Burger gaat spelen in heren-2. Hij gaat daar veel ervaring opdoen en blijft stand-by voor heren-1.

De nieuwe trainer Sandor Rieuwers had dus direct een behoorlijke uitdaging. Voor de libero-positie was het al vrij snel duidelijk dat Rueben Schoones uit heren-2 zou worden doorgeschoven. Hij sloot vorig seizoen al regelmatig aan bij het eerste team en verving op een zeer verdienstelijke wijze Frank Zutphen in de laatste twee wedstrijden van de playouts. Van de buren van Compaen komt Daniel Homburg over. Daniel heeft er al vele dienstjaren opzitten in de topdivisie en is nu als diagonaal toe aan de volgende stap. Jongeling David Bes wil zich graag verder ontwikkelen als middenman op eredivisieniveau, na een jaar TalentTeam gevolgd door een seizoen bij Compaen in de topdivisie. In de staf is Derk de Saegher nieuw. Hij zal, buiten dat hij bij Zaanstad-dames-2 de scepter gaat zwaaien, een extra impuls geven aan het eerste herenteam door één van de trainingen te verzorgen.

Naast alle veranderingen zien we volgend seizoen ook een hoop bekende gezichten terug. Lars de Boer, Lesley Kef en Kjeld Broekema zijn de passer-lopers. Daniel Hoonhout en Marijn van Gool staan weer op het midden. Ferdy Wever en Joris Berkhout zullen wederom het spel verdelen. Ook dit jaar is Marc Donker – naast trainer-coach van heren-2 – als rechterhand van hoofdtrainer Sandor Rieuwers actief bij trainingen en wedstrijden.

Al met al een prachtige selectie waar Zaanstad volgend seizoen goed mee voor de dag wil gaan komen. Sandor Rieuwers: “Het is een mooi team, met de nodige eredivisie-ervaring en een aantal nieuwkomers waarvan we verwachten dat zij voor nieuwe impulsen zullen gaan zorgen. Daarbij is het een hechte groep die regionaal georiënteerd en herkenbaar is”. Daarnaast is Sandor enthousiast over de organisatie bij Zaanstad: “Het ziet er echt heel goed uit, de samenwerking met het bestuur, maar ook de organisatie er om heen. Ik heb hier echt het gevoel dat ik mij als trainer-coach helemaal op het team en de wedstrijden kan richten en dat is heel prettig.”

Nu het bijna zomer is, zijn diverse spelers actief in het zand en heeft spelersgroep een uitgebreid krachtprogramma van fysiotherapeut Steven Wilbrink voor de zomer meegekregen. Sandor: “Ik heb de spelers op het hart gedrukt om het krachtprogramma nauwgezet te volgen om straks eind augustus topfit in de zaal te verschijnen. Heel belangrijk, het is de basis voor het seizoen waarin veel wedstrijden gespeeld moeten worden. En … we willen natuurlijk wel met z’n allen straks een plaatsje hoger eindigen in de reguliere competitie om op die manier de play-offs te halen”.

(persbericht VV Zaanstad; foto: Gilbert Bronkhorst)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU