head1

Zaanstad DS1 vs Vollingo DS1 – Zo dichtbij

Afgelopen zaterdag speelden wij de wedstrijd tegen Vollingo DS1, een team waartegen wij in de 2e divisie al veelvuldig zijn uitgekomen en die sinds dit jaar in de 1ste divisie uitkomen. Na een wat bewogen trainingsweek gingen wij vol goede moed van start. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg zullen wij er alles aan moeten doen om onze plek in de 1ste divisie te behouden, elk punt telt!

We begonnen de wedstrijd met Masja, Tessa, Lisa, Bente, Fiona, Jirrin en Lara. De eerste set was direct een flinke domper. Na het eerste gespeelde punt werden wij herinnerd aan een van de krachten van Vollingo: de blokkering. De bal was eerder op de grond dan Jirrin zelf, oeps. En dit was niet het enige punt dat Vollingo deze set won met de blokkering, ze stonden als een huis. De eerste set was snel gespeeld en werd verloren met 25-12. Eén ding was zeker, wij konden alleen maar beter dan dit.

In de tweede set herpakten wij ons al snel en hielden wij Vollingo onder druk met onze service en mooi geslagen ballen op het midden. De rollen waren omgedraaid, wij speelden nu het sterkst en wonnen met 25-16.

In de derde set ging het gelijk op. Aan beide kanten werd goed gespeeld. Al vanaf de tweede set verdedigde Lara super mooie ballen en waren vooral onze middenaanvalsters Bente en Lisa aan. Gelukkig hadden Jirrin en Fiona zich op de buitenkant herpakt en ook Giulia, die in de 1ste set erin werd gewisseld voor Tessa op de diagonaal, stond lekker te spelen. Desalniettemin bleef het super spannend maar gelukkig wonnen we de set met 25-23. Het stond 2-1 voor ons, yes!

De vierde set, please laat het te laatste zijn. Opnieuw spanning alom, telkens weer stonden we twee of drie punten achter waarna we ervoor zorgden dat het weer gelijk kwam te staan. Dit ging zo door totdat we boven de 20 kwamen. Aan beide kanten werd gevochten. Het zat er zeker in maar Vollingo kon de zenuwen beter aan dan wij. Vier matchpoints voor ons werden door Vollingo weggespeeld en we verloren de set met 30-32. Wat was, en is, dit ontzettend zuur zeg. In de vijfde set was het op, alle energie was verbruikt en we kwamen de teleurstelling niet meer te boven. Ook deze set werd door Vollingo gewonnen en wij verloren de wedstrijd met 3-2. We waren zo dichtbij en het had er zeker in gezeten, maar helaas.

Het positieve nieuws op deze zaterdag was dat de nummer 9 in de ranglijst (Peelpush) 4-0 verloor waardoor wij nu op een gedeeld 9e plek staan. Volgende week spelen wij opnieuw een super belangrijke pot, uit tegen Scylla. De week erna (24 maart) zijn wij weer om 17.30 te bewonderen tegen Spaarnestad in de Koog, hopelijk tot dan want we hebben jullie de komende weken nog heel hard nodig!

Liefs Jirrin (nummer 7).

Foto’s: Eric Visch

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU