head1

Zaanstad D1 – Ledub

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Ledub op het programma. Uit hebben we 4-0 verloren, dus we waren er extra op gebrand op punten te pakken tegen deze ploeg. Het was lekker druk in de hal en de sfeer was goed. Bente is nog geblesseerd aan haar kuit, maar gelukkig hebben we Irene bereid gevonden om haar plek in te vullen zolang ze geblesseerd is. Super van je Ireen! Starting seven waren Lara, Tessa, Fiona, Jirrin, Lisa, Rosa en Masja. De eerste set ging redelijk gelijk op. Halverwege de set kregen we een serve serie tegen, maar we kwamen tegen het einde van de set toch weer dichterbij en werd het spannend. Helaas verloren we met 2 puntjes verschil, 26-28.

Maar we voelden dat er meer in zat en zo begonnen we aan de 2e set. Mirjam was er in de 1e set ingekomen voor Jirrin en bleef staan in de 2e set. Leuke set met lange rally’s. Er werd hard gewerkt en geknokt voor ieder punt. Passend hadden we het beter onder controle en aanvallend maakten we mooie punten. Giulia kwam er af en toe in voor Lara en later in de set voor Fiona. Met 25-20 wonnen we de 2e set. En zo was stand weer gelijk.

Begin 3e set ging goed, maar langzaamaan slopen er wat foutjes in ons spel. De serve druk van Ledub nam ook weer toe en we moesten voor ieder punt knokken. Giulia kwam er weer in voor Lara en Irene mocht haar kunsten op de midden gaan vertonen als vervangster van Rosa. Aan het einde van de set kwam Jirrin er in voor Fiona, maar het gat was al te groot en deze set ging met 17-25 naar Ledub.

Volgende set maar weer voor ons dan. Op 5 setters lijken we patent te hebben deze competitie en vorige week wonnen we de 5 setter, dus het vertrouwen was er. Irene bleef staan ipv Lisa en Fiona kwam er weer in voor Jirrin. Echter binnen een mum van tijd stond we iets van 1-6 achter. Terug knokken maar weer en met een lekker kill block van Irene slopen we dichterbij. Giulia erin voor Fiona. We maakten een paar mooie punten op rij. Irene keihard door het midden en mooie services van Giulia. Mooi bijgekomen, maar daarna sloeg Ledub weer een gaatje dat we niet meer te boven kwamen. Ook de 4e set ging naar Ledub met 17-25. Hard gestreden en met name de 1e 2 sets goed gespeeld, maar helaas verloren. Als we zo hard blijven werken komen er zeker genoeg punten binnen om gewoon in de 1e divisie te blijven. Volgende week spelen uit tegen Sliedrecht. Sliedrecht verloor afgelopen zaterdag met 4-0 van Stravoc, niet gunstig voor ons, en zal er dus alles aan doen om tegen ons alles uit de kast te halen. Maar dat doen wij natuurlijk ook!

Groetjes,
Masja #3

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU