head1

We zijn het even kwijt bij Zaanstad

Midweeks speelden we een wedstrijd tegen Lycurgus vooruit. Deze stond eigenlijk gepland in het laatste weekend van december, maar in verband met Europese verplichtingen mocht Lycurgus deze vervroegen. We dachten nog dat dat ons goed uit zo komen, want de woensdag bleek tweemaal eerder onze favoriete dag. Deze keer was het tegendeel waar.

Onze tegenstander, die we al tweemaal troffen, oogde vermoeid en dat was niet zo gek, want ze hadden er deze week al drie trainingen opzitten. Dit had ons een betere kans moeten geven, maar nu we zo’n tien wedstrijden op weg zijn is de woensdag voor ons ook wat zwaarder. Wij trainen dan wat minder, maar werken wat meer en ook dat kost kracht. De spirit liet het helaas een beetje afweten. Gecombineerd met een onhoudbare Wytse Kooistra (60% van de setups) waren we daardoor kansloos. Wat Kooistra betreft: door de live scouting van Bram konden we zien dat hij in de eerste anderhalve set alles over het blok op midachter sloeg, terwijl onze verdediger iets meer naar de diepe diagonaal stond. Dat pasten we aan, waarna de heer Kooistra de resterende ballen over het blok in de diepe diagonaal sloeg. Tja, ook dat is eredivisie.

Trainer teleurgesteld, maar tijd om er iets aan te doen was er niet, doordat we op donderdag geen zaal hadden (deze was geruild met de woensdag om de wedstrijd te spelen. Genoeg tijd voor iedereen om een beetje bij te komen dus. Op zaterdag stond het Talent Team klaar om de strijd met ons aan te gaan.

Thuis waren we in een super spannende strijd met 16-14 in de 5e set ten onder gegaan. Intussen wist het Talent Team ook van onze directe concurrenten te winnen. Genoeg reden om er flink tegenaan te gaan. Dat lukte ook best in het begin van de wedstrijd. Erwin was on fire en onze service was een plaag voor de talenten. We kwamen dan ook ruim voor te staan. Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon, omdat we het passend niet konden bolwerken. Lars werd het target en waar hij daar eerder dit seizoen nooit enig probleem mee had, kwam hij nu hevig onder druk. Aanvallend is hij een van onze troeven, maar daar moesten we hem ook even missen. Gevolg was 25-21 voor Arnhem.

In de tweede set bleef Lesley staan (voor Lars) en kregen we het passend weer prima op orde. We konden onze middens wat meer aanspelen en wederom kwamen we op een voorsprong. Niet zo ruim als in de eerste set, maar het zou voldoende moeten zijn om door te trekken. Maar opnieuw werden we onvast toen we rond de 20 punten kwamen en opnieuw mochten de talenten de set met 25-21 hebben.

Aangezien er ook genoeg goeds was gebeurd wanhoopten we niet. Onze service liep best prima en daarmee behaalden we ook in de derde set weer een voorsprong. Die had groter kunnen zijn als we niet enkele domme fouten hadden gemaakt bij ballen die in een keer terug werden gepasst, maar was groot genoeg om onder normale omstandigheden de set te winnen. Maar niets was normaal deze wedstrijd, dus ook voor de derde keer lieten we het Talent Team terugkomen en ditmaal kwamen we tot een puntje meer: 25-22.

Dit komt best aan, drie sets een voorsprong en niet afmaken. De mogelijke oorzaken vlogen na afloop over tafel: paar keer verliezen van Lycurgus / Orion gaat ten koste van vertrouwen, te weinig trainen ivm doordeweekse wedstrijd, etc. Feit is dat de mindere dag van Lars moeilijk kon worden opgevangen in aanvallend opzicht en zo ongeveer iedereen per set een onnodig foutje maakte, wat bij elkaar dik het verschil verklaart. Tijd om de pijlen op volgende week te richten en weer een week goed aan de bak te gaan. De volgende tegenstander is het geroutineerde Taurus. Vergelijkbaar met ons met veel werkende mensen, die na verloop van tijd een dip krijgen. We gaan ons best doen om ze die aanstaande zaterdag al te bezorgen.

Foto: Tjerk Laan

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2018 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU